Sortland Mat & Vinhus har nå fått grønt lys for å kunne gå i gang med uteserveringen på Torghuken. Årsaken til at prosessen har halt noe ut i tid, er at kommuneadministrasjonen krevde nabovarsel for tiltaket, siden serveringa skal være på offentlig sted.

– Jeg fikk et veldig hyggelig brev fra Sortland kommune der det sto å lese at alt nå er klappet og klart. Vi er veldig glade for at det nå er i boks, forteller Ronald Kristiansen, som driver Sortland Mat & Vinhus sammen med Harald Jobsen.

Må ha rask levering

Selv om Kristiansen ikke utelukker at det kan bli en liten markering når alle godkjenningene omsider er i orden, understreker han at det er nå den virkelige jobben begynner.

– Nå handler det om å få  leverandørene til å levere så raskt som mulig. Å få på plass bord og parasoller, for eksempel er ikke så tidkrevende. Teknisk utstyr, som tappetårn, tar lengre tid å installere. Men jeg skal jobbe så raskt jeg kan, sier han.

Eksakt når sortlendingene, og andre, kan kan begyne å nyte godt av uteserveringen på Torghuken, tør ikke Kristiansen å si med hundre prosent nøyaktig.

– Det har jeg sagt før, og bommet grov. Men går alt etter planen håper jeg at vi kan starte opp i løpet av to uker, sier han.

Stort engasjement

I tillegg til å være strålende fornøyd med at uteserveringen nå er rett rundt hjørnet, er Kristiansen også begeistret for det engasjementet som mange sortlendinger har vist i forbindelse med uteserveringens tilblivelse.

– Jeg synes at det er utrolig gledelig.  At folk har engasjert seg i så stor grad er veldig postiivt. Jeg har bodd i Sortland noen år nå, men har aldri tidligere opplevd et så stort engasjement. Dette handler også om byens befolkning, og det er tydelig at mange virkelig higer etter å få et slikt tilbud som denne uteserveringen er, slår Ronald Kristiansen fast.

Les også: Nå blir det uteservering