I høstsesongens første kamp, møtte Sortland Tverlandet i Blåbyhallen lørdag ettermiddag. Det skulle vise seg å bli en målorgie av dimensjoner. Hjemmelaget gav seg ikke før de hadde puttet ballen tolv ganger i nota. Sortland dominerte hele kampen og ledet 5-0 til pause, mens gjestene knapt hadde en skikkelig målsjanse i løpet av 90 minutter.

– Tverlandet var et dårlig lag som ikke bydde på noe særlig motstand. Samtidig er vi gode i dag og gjør dem dårlig. Vi får til banespillet og har mange gode bevegelser i løpet av kampen. Jeg synes vi viser fremgang og at spillerne begynner å ta steget. Det var tydelig at gutta synes det var artig å spille fotball i dag, sier trener for Sortland, Arne Olav Berg.

Kjappere bevegelser

Midtbanegeneral og assistenttrener, Jonathan Barlow, er enig i at Sortland spilte en god kamp, selv om motstanderen ikke var noen reell målestokk.

– Vi scorer 12 mål, noe som er veldig bra. Dessuten ser vi resultatet at vi har trent mye hardere den siste tiden. Guttene orket mer og mange spillere gikk på flere løp, sier han.

Barlow håper og tror at større intensitet i treningsarbeidet, kan bidra til at laget kommer opp på et høyere maksnivå.

– Tidligere har vi bare klart å holde det en liten stund, men skal vi bli bedre og hevde oss utover høsten, må vi holde nivået over lenger tid i kampene, slår han fast.

Tøffere motstand

Neste kamp mot Sortland går borte mot Stålkameratene om tre uker. Det blir sannsynligvis en mye tøffere kamp.

– Det blir krevende, men vi viste mye positivt i dag som jeg håper at vi kan ta med oss i den kampen, som for eksempel de gode bevegelsene. Men mot Stålkameratene, og andre lag, krever det av vi gjør ting enda kjappere, slår Arne Olav Berg fast.

Etter kalasseieren mot Tverlandet, ligger Sortland nå på andreplass i 3. divisjon, avdeling 11. De ligger fem poeng bak Mo, som har en kamp mindre spilt. Tverlandet er allerede på god vei mot 4. divisjon, og ligger helt i bunn med 0 poeng.

Poengbørsen:

3 poeng: Jonathan Barlow

2 Poeng: Ingar Angell Nicolaysen

1 poeng: Marius Jørgensen