Den siste uka har klimaforsker Erlend Moster Knudsen vært  i Vesterålen og sprunget første etappe i prosjektet "From Pole to Paris", der søkelyset er klimaendringer.

Onsdag var han i Sortland og holdt foredrag under arrangementet ung blåuka, der han hadde flere unge i salen. Han synes at klimainteressen blant ungdom er i ferd med å ta seg opp.

– Stadig flere ungdommer blir opptatt av klima, noe som nok kommer av at mange får et forhold til klima og miljø fra tidlig av. Dagens ungdom er første generasjon som vil se resultatet av klimaendringene, men samtidig den siste som kan gjøre noe med det. Denne konklusjonen er basert på forskning, sier Moster Knudsen til VOL.

– Gull verdt

Mange forbinder nok klimaforskere med kontorrotter som ofte sitter med nesa dypt nedboret i tall og forskningsrapporter. Moster Knudsen tror det er en fordel at han har en litt annen tilmærming.

– Når jeg er så synlig i omgivelsene, når jeg ut til folk jeg ellers ikke når ut til, som er hovedårsaken til at jeg satt i gang dette prosjektet. Jeg kommer i kontakt med mye folk og får muligheten til å høre hva de har si, noe som er gull verdt. Klima er viktig og betyr så mye for alle på kloden, slår han fast.

Klimatoppmøte

Går alt etter planen skal Moster Knudsen være framme i Paris 5. desember. I det tidsrommet blir  blir det arrangert klimakonferanse i den franske hovedstaden der mange av verdens toppledere vil være til stede. Han håper å få mulighet til å formidle sin klimabudskap til flere av topplederne.

– Ingenting er bestemt. Men jeg håper å kunne få til en eller annen form for kommunikasjon, slår Moster Knudsen fast.

En av dem som var til stede under foredraget til Moster Knudsen, var biolog Torild Nes.

– Klima betyr noe for vår generasjon. Interessen i samfunnet blir også større, noe vi blant annet ser i forbindelse med at Miljøpartiet de Grønne stadig vokser, sier Nes.