For tredje dag på under ei uke ble det invitert til musikkfest på Sortland. Denne gangen inne i Kulturfabrikken i Møysalen. En fullsatt sal sitret av forventning til Halvdan Sivertsen og "Hus ved havet" før konserten. Da han trådte inn på scenen, ulastelig kledd i sort dongeri, lakksko, skjorte og dressjakke tok han publikum med en gang. Ikke bare med sang, men med artige historier og anekdoter.

Musikalsk sett var denne konserten viet til sanger om havet og kysten.

- Det er vanskelig for meg å finne låter i reportoaret om kyst og hav, det vil si, alle er jo om det, sa han til rungende latter fra salen.

Det er nok, som han innrømte, ikke helt sant. Men at Halvdan Sivertsen nok har problemer med å finne ut hvilke låter han skal spille fra en katalog på flere hundre selvkomponerte perler, er ikke vanskelig å se for seg. Knippet han spilte på den omlag halvannen timer lange konserten beveget seg fra gamle perler til nye sanger.

- Jeg vet det ikke er så populært at jeg spiller de nye, men husk at de gamle og var nye en gang, sa Sivertsen.

Slik gikk det slag i slag. Sang og musikk bundet sammen med herlige historier som fikk latteren til å ljome i salen. Allsang ble det også. Det ble rett og slett en herlig stund.

Eminent band

En kan ikke snakke om denne konserten uten å snakke om bandet Sivertsen hadde med seg. Rune Mathisen, Trond-Viggo Solås, Håvar Bendiksen og Henning Gravrok backet han og tok sogar også scenen og salen med fantastiske soloer underveis. Rett og slett eminent og nok det beste musikalske Kulturfabrikken har sett så langt.

Da Halvdan og bandet gikk av scena ville folket ha mer. Det fikk de. Ekstranummerne ble Sommerfuggel i Vinterland og Kjærlighetsvisa. Med det var det slutt på en konsert nok Sortland vil huske lenge.

Se omfattende klipp fra konserten i videovinduet