Søndag 26. mai kommer cruise-skipet Thomson Spirit med plasstil 1350 passasjerer til Vesterålen, med anløp i Sortland.

- Vi inviterer publikum og folk fra Vesterålen til å væreambassadører, løfte fram vakre Vesterålen og vise hvor hyggelig det er å møtefolk herfra, skriver Marius Steiro i Sortland næringsforening i en melding.

- Som forrige gang er det samarbeid mellom SortlandNæringsforening, Sortland kommune og Sortland Havn for å skape aktivitet isentrum der cruise-gjestene vandrer rundt for å gjøre seg kjent. Det vil blantannet gå shuttle-buss mellom havna, torget og kirka, og torget vil rommeaktiviteter.

- Dette er turister som drar hjem og snakker om sineopplevelser. Det å møte det ekte Vesterålen, med folk, historier, natur oghverdagsliv, er det som skaper minner, skriver Steiro.

For de som deltar som lokale ambassadører er det en finopplevelse å se nysgjerrigheten og gleden i andres øyne når de oppdagerVesterålen.

- Så er det noen som har lyst til å være med å lage en findag for både oss vesterålinger og turistene, ta kontakt og hiv dere med, skriver Steiro.

For anledningen er det gratis å stå på torget for de som vilselge suvenirer, lokalprodusert eller håndverk. Kirka er også åpen mellom 11 og 13 for besøk av gjester. Det vil også være satt oppbålpanne, samt at man kan sette seg ned og slå av en prat med både gjester ognaboer som tar turen til torget denne søndagen.

Sortland Næringsforening ogBlåbyen AS vil ha en representant på torget hele dagen, for å formidle ommedlemmer som har åpent og generelt om Blåbyen.

- Og dersom det er noen som har lyst til å padle innsjøveien er de hjertelig velkommen, skriver næringsforeninga.