Damelaget til Sortland volleyballklubb tok ensoleklar seier i årets førstedivisjon, det i sin første sesong etter opprykk.

Etter noen uker i tenkeboksen, har laget nå bestemt seg for å søke om eliteserielisens.

- Søknaden handler om formaliteter,og jeg vil bli veldig overrasket om den ikke blir innvilget, fortellerhovedtrener i inneværende sesong, Harald Bech.

- Når vi vinner førstedivisjon så klart som vi gjorde,føler vi at vi sportslig ligger på eliteserienivå. Det er stas å få spillepå det øverste nivået. Sortland har en langtradisjon på toppnivå i norsk volleball. Sist vi hadde lag i eliteserien var på80-tallet, og det er kjempeartig å være der igjen. Dette bekrefter hvor sterktvolleyballen står i Vesterålen generelt, sier Bech.

Knudsen tar over som trener

Ny trener er allerede påplass. Trekløveret Oddgeir Walle, Harald og Tanja Bech overlater treneransvarettil Jørgen Knudsen.

- Jørgen har en meget braCV. Han har lang erfaring som trener, blant annet for Tromsøs eliteserielag fordamer. Han har også vært assistenttrener for juniorlandslaget for jenter. Hanhar fulgt oss tett, og ikke lagt skjul på at han ville trene et topplag, sier Bech.

Harald og Tanja gir ikkeslipp på laget, og fortsetter i støtteapparatet.

- Vi har god kompetanse pådet som skal gjøres rundt, noe som vil lette Jørgens jobb, sier Bech.

På let etter nye spillere

Spillerstallen må styrkesfrem mot det som trolig blir jentenes første sesong i eliteserien.

- Vi er avhengig av å fåtilvekst av spillere både fra lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Det kanbli aktuelt å hente inn utenlandske spillere, sier Bech.

Ei utfordring for lagene iVesterålen, sier Bech, er at ungdommer sentral på lagene gjerne reiser ut for åstudere. Sortland har tre 95-modeller på laget som til sommeren avsluttervideregående skole. Disse hersker det foreløpig usikkerhet rundt.

- Vi vil gjerne ha både deunge talentfulle på laget, men også de eldre som har kommet tilbake tilVesterålen, sier Bech.

Dobler budsjett

I tillegg tilspillerstallen, må også økonomien styrkes.

- Vi må trolig doblebudsjettene, kanskje mer. Både utgifter til reise og sesongforberedelserblir høyere. Et økonomisk spørsmål er også hvilke avtaler vi får med spillere utenfra,selv om målet er å ha spillere som ikke lever kun av å spille volleyball. Vi eri gang med planlegging allerede, og håper at lokalmiljøet på Sortland og iVesterålen støtter opp om laget også økonomisk, sier Bech.

At volleyballdamene fraSortland har mulighet til å hevde seg også i toppserien, er ikke Bech i tvil om.

- En medalje vil ikke væreet hårete, men heller et realistisk mål. Å spille cupfinale er også noe mangespillere har drømt om lenge, avslutter Bech.