Chrislock har gjennom sitt firma Freeliving lenge gitt penger til to barnehjem i Bangladesh.

«Ingen kan gjøre alt, alle kan gjøre litt». Dette ordtaket passer veldig godt på entusiastiske Linda Chrislock fra Straumfjorden. For noen dager siden la hun ut et litt spesielt arrangement på Facebook: «Kom i sommerform - Bootcamp mot trafficking».

- Responsen var kjempegod. Første døgnet fikk jeg 20 påmeldte. Nå er det 25 og fullt. Deltakerne kommer fra Sortland; Bø, Øksnes, Eidsfjorden, Maurnes og Kleiva, sier Chrislock.

Ti treningsdager

Man kan saktens undre seg over hvordan det å trene seg i sommerform samtidig kan bidra til at unge jenter i Bangladesh kan få et bedre liv.

- Jeg har over flere år gitt penger til de to barnehjemmene. Plutselig fikk jeg bare denne ideen om å starte treningsgruppe her inne i fjorden og la inntektene gå til et godt formål, sier Chrislock.

Hun legger opp til 10 treningsonsdager. Hver deltaker betaler 100 kroner gangen,

Hvis de 25 påmeldte deltar alle gangene og gir 100 kroner hver, får hun inn 25.000 kroner til barnehjemmet. I tillegg vil Linda selv gi 5.000 kroner.

- Men jeg har også sagt at dersom noen ikke har anledning til å en hundrelapp hver gang, kan de gi det de føler for, sier Linda entusiastisk.

Solid støttespiller

Helt fra hun etablerte sitt firma Freeliving for fire-fem år siden, har hun hatt som mål å sende støtte til godt og veldedig formål jevnlig. Bare i år har hun gitt 35.000 kroner til barnehjemmene av egen inntekt. Hun gir flere ganger i året.

Freeliving er et tilpasset kurskonsept, som hjelper mennesker med ulike behov til bedre helse, vektnedgang og til å få mer overskudd i livet. Linda har jobbet med dette i flere år. Hun har solid kompetanse innen kosthold, trening og mentaltrening. Hun arrangerer også treningsreiser utenlands flere ganger i året.

Linda fant fram til Strømmestiftelsen i Kristiansand, som blant annet yter bistand til de to barnehjemmene i Bangladesh. Jentene der er i alderen 9-19 år.

- Gjennom dette hjelpeprosjektet får de utdanning og troen på seg selv. Som giver får jeg innsyn i regnskap og kvartalsvise rapporter. Jeg får også se bilder fra barnehjemmene. Dette gjør meg trygg på at hjelpen og pengene når fram dit den skal, sier Linda.

- Hvorfor velger du å gi såpass mye av din inntekt?

- Hvordan kan jeg la være? Bare tanken på at disse barna og unge jentene helt ned i niårsalderen tvinges til prostitusjon og barnehekteskap, gjør meg dårlig, sier hun.

Girer opp forbrenning

Treningene vil bli utendørs, uansett vær, i Straumfjorden, og på Holmstad.

Hun lover inspirerende trening som styrker hele kroppen, girer opp forbrenningen og øker kondisjonen.

Etter hver økt vil treningene avsluttes med stående yoga-stretching og avspenningsøvelser. Linda mener at man på denne måten kan slå to fluer i en smekk.

- Deltakerne kommer i god form og har det gøy, støtter de samtidig en veldig god sak. Dette blir svette med mening i hver dråpe, understreker Linda.