Jørgen Aass som er sikkerhetsansvarlig på arrangementet oppsummerer reglementet kortfattet: - Det viktigste på stedet er selvfølgelig det åpenbare, ingen skarpe eller butte harde gjenstander får tas inn på stedet. Han presiserer videre at vaktene på stedet vil kontrollere dette strengt.

Hold paraplyen hjemme

I tillegg er det ikke lov med paraplyer, selv om det er meldt regn. - Paraplyer vil sperre sikten på stedet, og kan føre til uro i folkemengden. Vi anbefaler derfor at folk heller bruker regntøy eller regnponcho forklarer Aass.

Det vil tillates å ha medbrakte plastflasker på området, men det er ikke tillatt å ha korker på flaskene. Aass presiserer videre at arrangementet er rusfritt. - er du synlig beruset vil du bli bortvist fra stedet.

Det er heller ikke tillatt å ta med dyr på konsertstedet, med mindre det er tjenestedyr som blindehunder og lignende. - Denne begrensningen er begrunnet i dyrenes beste, det vil ikke være særlig hyggelig for en hund å befinne seg i en så stor folkemengde. Til slutt er det heller ikke tillatt med opptaksutstyr, vaktene vil ikke tillate bruk av telelinser, videoutstyr eller lignende.

Godt bemannet

Sikkerhetsmannskapet vil i hovedsak bestå av totalt 40 personer fra Securitas. I tillegg vil det også bli et tett samarbeid med politiet. Flere frivillige organisasjoner bidrar i tillegg, både Røde Kors, Redningsskjøyta og Natteravnene.

- Sikkerhetsmannskapene oppfordrer til at publikum er oppmerksomme på det som skjer rundt dem, hører på vaktene, og utviser tålmodighet og hensyn til de som er rundt dem, forteller Aass.

Under konserten vil det også bli delt ut ørepropper og gratis vann til de som har behov for det.