Da Sortlandsavisa tok kontakt med Gabrielles management for å få til et telefonintervju med artisten, fikk vi beskjed om at artisten var for travel til å intervjues, men kunne svare på mail. Det er kanskje litt ironisk å drive meldingsutveksling med en artist som hadde "ring meg" som sin gjennombrudds-hit, men bergensfrøkenen viste seg å være svært skriveglad på mail.

SA: Hei Gabrielle, vi ønsker deg velkommen til Sortland imorgen tidlig! hva tenker du om alt engasjementet som har vært i forkant av VG-listekonserten?

G: -Tusen takk! Dette prosjektet viser at musikk kan være med på å forandre liv og det har en utrolig stor effekt på hverdagen til mange. Det tror jeg er mye av grunnen til det enorme engasjementet. Det var sterkt å se hvor hardt dere jobbet sammen for å vinne konserten og ikke minst gleden da dere fikk vite resultatet. Vi gjør alltid vårt ytterste for å gi en god konsertopplevelse, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg gleder meg veldig til å opptre for publikummet på Sortland imorgen !

SA: Hvordan har sommeren din vært så langt?

G: -Helt fantastisk ! Jeg har på en syk måte klart å kombinere spillingen med å samtidig få tid til masse bading og kos med familie og venner, så akkurat nå kunne jeg ikke bedt om noe mer.  Vi gleder oss veldig til å oppleve sommeren og naturen på Sortland imorgen.

SA: kan du beskrive hvordan det er å være på en konsert med Gabrielle?

G: Hittil i sommer har det vært helt mayhem på alle stedene vi har spilt. Det er utrolig rått å møte tusenvis av musikkglade mennesker som synger med og anerkjenner det harde arbeidet vi ligger ned før en turné. Vi jobber veldig hardt mot å gjøre hver konsert til en personlig og stor opplevelse for publikum, der man skal føle man deltar på noe mer enn å høre albumversjoner av låtene mine. Bandet mitt er hands down noen av norges beste musikere og dette gjør showene våre til en helstøpt pakke der ingen skal gå hjem uten å ha fått  oppleve noe nytt.

SA: har du besøkt Nordland noen gang tidligere?

Jeg har spilt i Sandnessjøen, Bodø og Mo i Rana og har såvidt fått tid til litt guidet tur, men det er dessverre slik at man som regel kommer rett til lydsjekk og konsert, og deretter fly tidlig dagen etterpå. Denne gangen er jeg utrolig glad for at det er på sommeren, slik at vi får sett mye selv om det blir sent ! Planen min er egentlig bare å nyte det jeg får tid til av folk og natur før vi må videre. Dessuten skrev noen søte jenter til meg på instagram at de skal stekes vaffler backstage...hva mer kan man ønske seg ? ;)

Hva synes du om at de nye lokale artistene 68 Grader Nord og Sondre Justad også får en sjanse til å stå på scenen sammen med deg?

Det er veldig tøft at det gis rom for lokale artister som er på vei opp. Jeg husker veldig godt første gang jeg stod på Rådhusplassen foran så mange mennesker, og jeg er sikker på at både Sondre Justad og 68 grader nord vil få ett sinsykt rush av den opplevelsen.

SA: Vi har hørt rykter om nytt album, kommer det snart?

Det stemmer ! Vi jobber med tredje albumet mitt og håper å slippe dette før vinteren setter seg. Jeg tror nok folk vil oppleve at jeg har utviklet meg sammen med sounden. Vi vokser som mennesker gjennom livet og det er viktig å ikke bli stillestående. Det vil alltid være Gabrielle, men jeg har lært utrolig mye de siste 4 årene, og er ikke fremmed for å eksperimentere mer i studio. Nå jobber jeg også med flere forskjellige produsenter noe som gjør at det blir en større variasjon på låtene mine. Vi tok musikken et steg videre på Nattergal kap 1, og jeg føler jeg har kommet enda lengre denne runden.

Sa: kan du fortelle oss hvor du henter inspirasjonen din fra?

G: Det har vært utrolig mange forskjellige artister som har vært innom i mitt liv og formet mine musikalske referanser, Robyn er for eksempel en av dem. Nå er jeg nok blitt mer selvstendig og lager musikk uten å tenke så mye på hva som beveger seg på radioen. Det er viktig å forme ditt musikalske uttrykk på egen hånd og ikke prøve for hardt å gjøre noe andre artister har suksess med. Det er en viktig kunst å sortere bort uviktig input fra sidelinjen. Da tror jeg man fort kan miste særpreget sitt.

SA: Hvordan arbeider du med tekstene dine?

G: Det som er så fantastisk med låtskriving er at man står fri til  å forme en fantasiverden eller velge å  hente fra eget liv. Jeg har gjort mye av sistnevnte, men er nå begynt å utnytte meg av den siden av hjernen som sitter på utrolig mye rare tanker. Veldig ofte blir det likevel ting jeg har opplevd, da det er min måte å utrykke følelser på. En god mix, kan man kanskje kalle mitt siste album.

SA: Hvordan har det vært å kjempe seg opp som popartist over de siste tre årene?

G: Det har vært en veldig bra og ikke minst spesiell tid. Det har vært mye fokus på å ta rette valg for å forme den karrieren man selv ønsker, og det er først nå jeg kjenner jeg kan senke skuldrene å gjøre min ting 100% uten å føle ett press på å bevise noe. Så lenge man tidlig bestemmer seg for at det er musikken som til en hver tid skal stå i fokus slipper man  å bruke energi på tull og tøys rundt sitt eget såkalte "image". Det er også vanvittig deilig å se at musikken setter seg og at man kan motivere andre unge til å satse. Det er hardt arbeid, men belønningen er stor.

Tusen takk Gabrielle, vi ønsker deg lykke til på scenen foran hele Vesterålen i morgen!