Det sier VOL-redaktør Erik Andreassen i forbindelse med at VA og VOL i samarbeid arrangerer debatt med alle ordførerkandidatene i Hadsel på onsdag.

Listetopp-tungt

Ni av de ti partiene i Hadsel som stiller med liste i høstens lokalvalg møter med listetoppene sine, mens Arbeiderpartiets listetopp, Margareth Bentzen, er forhindret fra å møte. Andrekandidat Åge Rusten stiller i hennes sted.

– Det ligger an til å bli et jevnt og spennende valg i Hadsel, og en ordførerdebatt er en fin måte for folk å bli bedre kjent med kandidatene og partiene de kan stemme på ved valget i september, sier VOL-redaktør Erik Andreassen.

VAs journalist Elisabeth Bergquist skal være moderator for debatten, som vil sendes live på Vesterålen Online.

– Jeg håper vi får et enda klarere bilde av hva de ulike partiene ønsker å prioritere og ikke i løpet av de neste fire årene. Økonomien i kommunen er ikke den beste, så det blir interessant å høre hvordan de ulike kandidatene har tenkt å håndtere dette fremover, mener Andreassen.

Politikerne har fått informasjon om tre temaer som vil bli tatt opp, i tillegg til at det vil komme spørsmål fra salen – og kanskje en overraskelse underveis.

Det ligger an til å bli et jevnt og spennende valg i Hadsel.

Redaktør i VOL, Erik Andreassen. Foto: ARKIV

Ønsker publikums deltakelse

Debatten skal arrangeres på Quality Hotel Richard With, og det vil være over 100 plasser tilgjengelig for publikum.

I en fersk meningsmåling som presenteres i tirsdagens VA og på VOL viser det seg at det ligger an til en rekke endringer i partienes representasjon i kommunestyret til høsten dersom resultatet fra målinga skulle stå seg.

Det er tre tidligere ordførere som har representert til sammen fem partier/lister blant de ti deltakerne som skal delta i debatten.

I tillegg kommer listetoppen fra et parti som ifølge målingen kanskje ryker ut, samt listetoppen fra partiet som ifølge den samme målingen kan ende opp med å komme inn i kommunestyret i Hadsel for første gang i historien.

Det har vært en rekke saker som har splittet partiene i perioden som har gått. I tillegg står kommunen overfor en tøff økonomisk situasjon, noe som vil kreve harde prioriteringer i den neste fireårsperioden.

– Det vil bli mulighet til å stille ordførerkandidatene spørsmål, så jeg håper folk har lyst til å ta turen i salen, avslutter Andreassen.