Selv om idretten er oppfunnet og utviklet etter andre verdenskrig, og dermed ikke så gammel har grunnleggeren skrevet et utførlig 15-binds verk om hvordan sporten skal utføres. Det er dermed mye å huske på og lære for alle som skal lære seg taekwondo, enten de er småbarn i seksårsalderen, eller de er godt voksne.

– De yngste starter i dag med å demonstrere noe som kalles "firevending" forklarer en av sportens veteraner, Kjall-Arne Finnesen fra Sortland.

– Foreldrene kan gjerne si de er imponerte, men når de skal prøve en slik firevendig selv, får de virkelig oppleve at dette ikke er lett. Slike vendinger er noe av det første som læres, før mønstrene, som er noe mer avanserte bevegelser, forklarer han.

Det er et stadig voksende taekwondomiljø i Vesterålen. Bare i klubben på Sortland er det rundt 170 medlemmer, inkludert de som kommer fra Risøyhamn, Bø og Øksnes.

– Jeg har nå nylig vært med på oppstart av aktivitet både i Lødingen og på Andenes. I Hadsel er vi rundt 60 aktive utøvere, sier Ken-Thomas Kvæl, som er høyt og lavt for å gjøre klubben, og klubbene i regionen enda bedre rustet.

Spesielt for Vesterålen er at her kan de aller yngste få lov til å sparre mot hverandre. Det skjer under streng kontroll. Det er blant annet ikke lov til å bruke kraft i det hele tatt. Utøverne skal i de vesentlige bare "peke" sine slag på motstanderen. Det er ikke lov til å treffe hodet, eller under beltestedet.

Arrangementet i Hadselhallen er kommet i stand for å forberede lokale utøvere til sine respektive mesterskap. Utøverne denne gangen var det i vesentlige fra Sortland, Harstad og Hadsel.