– Nei, jeg følger spent med på hvem som får Venstres posisjoner, men jeg er ikke aktuell, sier han til VOL.

Riktignok skal Mikalsen til Oslo torsdag, men det er fordi han er medlem av valgkomiteen i Venstre. Partiet må legge nye personkabaler etter statsrådsutnevnelsene, som er ventet å komme i morgen.

– Uansett hvem som får posisjonene i regjeringen for Venstre, får Vesterålen gode kontakter inn i regjeringen, mener Mikalsen.

Han har vært medlem av landsstyret i en lengre periode, og kjenner de fleste aktørene i Venstre.

Får tre?

Media mener å vite at Venstre får tre i den nye regjeringen. Iselin Nybø, Ola Elvestuen og Trine Skei Grande er navnene, mener TV2 å vite.

Nybø ligger an til å få Kunnskapsdepartementet, mens Ola Elvestuen trolig blir ny klima- og miljøminister. Trine Skei Grande blir etter det TV 2 vet, statsråd for Kulturdepartementet i den nye blågrønne mindretallsregjeringen.

NRK erfarte mandag at Venstre får tre statsråder, men de melder at Trine Skei Grande anses som den eneste sikre. For Grande skal både posten som kunnskapsminister og kulturminister være aktuelle.

Etter det VG erfarer, planlegger Solberg å dele Kunnskapsdepartementet i to, der Høyre og Venstre får en statsråd hver: Venstre med ansvar for høyere utdanning og forskning, mens Høyre får ansvaret for barnehager og grunnskolen. VGs kilder mener stortingsrepresentant Iselin Nybø (V) og Høyres Henrik Asheim kan ligge an til å få disse postene.

Ifølge VGs kilder går Elvestuen inn som ny klima- og miljøminister etter Vidar Helgesen (H).