– Nå er det mye bedre plass. Vi har fått lengre rullebånd slik at det er plass til at flere enn to legger tingene sine i bokser, som det har vært før. Det fører til bedre flyt gjennom sikkerhetskontrollen og kortere køtid for passasjerene, forklarer lufthavnsjef ved Stokmarknes lufthavn, Trond Holten.

Jobber med kundeopplevelsen

I fjor høst ble det innført kameraidentfisering av bilskilt ved flyplassen, slik at kundene bare kan parkere bilen uten å tenke på parkeringsavgift, som kommer i posten senere. Nå når en forbedret sikkerhetskontroll er på plass, mener Holten at passasjerene får en adskillig bedre opplevelse når de ankommer flyplassen.

– Vi jobber stadig med å forbedre kundeopplevelsen. Med de prosjektene vi har satt i gang nå, mener vi at folk får en bedre opplevelse i starten av flyreisen. Stressfaktoren er mindre nå enn den var tidligere fordi alt går raskere. I «gamle dager» måtte man for eksempel løse billett på parkeringsautomaten etter parkering, for så å returnere til bilen og legge kvitteringen i vinduet, i all slags vær. Det var ganske tungvint, smiler Holten.

– Bedre for personalet

Renoveringen i sikkerhetskontrollen har også ført til bedre arbeidsforhold for sikkerhetsfolkene.

– Vi har fjernet en vegg slik at oversikten har blitt mye bedre. Nå er det bedre plass for passasjerene å bevege seg på. Ved at vi tok bort veggen, har vi også fått røntgenoperatøren, som satt på et eget rom, fram og har på den måten blitt mer synlig, sier han.

Det var Hadsel bygg og vedlikehold som tok seg av renoveringsarbeidet, som ble gjennomført sist lørdag.

– Arbeidet ble gjennomført etter stengetid lørdag, slik at arbeidet ikke var til hinder for passasjerene, sier Holten.

Flere planer

Ifølge lufthavnsjefen foreligger det ingen konkrete planer om nye fornyinger inne i selve avgangshallen med det første. På utsiden derimot,

– Det er snakk om å sette opp et overbygg på flysiden, for å få bedre plass til utstyr og lignende. Men det er ikke noe passasjerene vil merke, sier Holten.

I tillegg til nytt parkeringssystem og utvidet sikkerhetskontroll, ble det også innført bagasjebånd i ankomsthallen for første gang i fjor høst.

– Vi føler at vi har truffet blink med disse endringene, slår Trond Holten fast.

Tilfreds: Lufthavnsjef ved Stokmarknes lufthavn, Trond Holten, er tilfreds med større sikkerhetskontroll.