Uni Forsikring startet opp for fullt 15. mai. Selskapet er i dag et agentur for Tryg forsikring.

Lunde har allerede ansatt sju stykker på Sortland. Halvparten er tidligere ansatte i Vardia, som i fjor la ned sortlandskontoret med 70 ansatte.

– Det har vært mye opplæring og mange fridager til nå, men vi har allerede lyktes bra og solgte godt de sju dagene vi var aktive, sier Lunde.

Vil bli landsdekkende

I dag holder de åtte ansatte til innerst i andre etasje på Galleriet. I august flytter de ned til første etasje, der Sax & Kam tidligere holdt til.

Selskapet har i tillegg en avdeling med sju ansatte i Bardufoss. Her skal de bli 15 ansatte etter hvert. I tillegg kommer to agenturer til, ett i Fredrikstad og ett i Oslo. Ved utgangen av året skal 40 personer representere Uni forsikring i Norge, som ansatte i selskapet eller gjennom et agentur.

– Hovedmålet er å bli et landsdekkende selskap, med hovedkontor på Sortland.

Åpner for flere Vardia ansatte

Lunde var som nevnt med på å bygge opp Vardia på Sortland, men han sluttet i 2012 og startet Rein forsikring.

– En av årsakene til at jeg sluttet, var at jeg var uenig i hvor stort det skulle bygges her på Sortland. Skal man ha god kompetanse, er det ikke bare å bygge et stort forsikringsselskap på et så lite sted. Den fella ønsker jeg ikke å gå i nå.

Rein Forsikring ble imidlertid kjøpt opp av Vardia, så i praksis sluttet ikke Lunde i selskapet før i 2015. Nå har tre av hans ansatte Vardia-bakgrunn.

– Får vi et kundesenter med inngående samtaler, er det naturlig å hente enda flere tidligere Vardia-ansatte, sier han.

– Alltid optimist

Lunde jobber nå med å opprette et underwriting agency, som holdes helt atskilt fra alle andre forsikringsselskaper.

– Det betyr flere arbeidsplasser, som jeg fortrinnsvis ønsker å legge til Sortland. Det er her jeg bor og jobber. Samtidig må jeg være påpasselig å ikke bygge for stort. Håpet er å bygge oss sakte, men sikkert opp til rundt 20 ansatte på Sortland.

– Jeg er alltid optimist. Jeg flyttet opp hit med ingenting. Nå har jeg sju ansatte og kontrakt med Tryg Forsikring, et av landets største forsikringsselskaper, legger Lunde til.