– Hvordan kan man få bedre fart på innbyggerengasjementet for den planlagte flerbrukshallen i Hadsel?

Det var ett av temaene når Hadsel flerbrukshall AS mandag kveld orienterer idrettslagene i kommunen.

Avhengig av engasjement

Representanter fra både Hadsel flerbrukshall AS og Melbo idrettslag, Stålbrott, Stokmarknes fotball og handball, samt også hovedlaget til Stokmarknes er invitert til å høre om fredriften.

Se på kartet til høyre hvor andelskjøperne som så langt har betalt holder til.

Agendaen på møtet er kort og greit å informere om status for prosjektet per dags dato, samt vektlegge det faktum at man er avhengig av innbyggerengasjementet for å få realisert hallen.

Les mer: Drar i gang halldugnad

– En jobb å gjøre

Til tross for at idrettslederne i kommunen har pekt på realiseringen av hallen som vesentlig for å kunne gi et tilfredsstillende idretsstilbud til kommunens barn og unge, og til tross for at politikerne har sagt ja til å stille med kommunal garanti, har det så langt ikke vært rakettfart for andelssalget.

Melbo IL fotball hadde en veldig god fjorårsesong og har ambisjoner om å kjempe i toppen av tredjedivisjon.

Like fullt ser engasjementet for en idrettshall som vil bidra til å styrke rekrutteringen av lokale fotballtalenter til å være  lavt, i alle fall ut fra andelssalget å dømme.

– Jeg tror det kan være julehandelen som har begrenset kjøpelysten til folk. Møtet vi har nå er utvilsomt svært viktig. Klubbene må vise at de skjønner at det ikke er noe luftslott som er båret frem, sier leder for styret i flerbrukshallen Kristian Eilertsen.

– Melbo IL har fotballambisjoner. Vil ikke en hall til i kommunen være vesentlig for å styrke den lokale rekrutteringen?

Jo, det mener jeg definitivt. Samtidig må det understrekes nok en gang at dette ikke er en hall kun for fotballen. Realisering av flerbrukshall er en sak som vil være av det gode for Hadsel badmintonklubb, Stålbrott IL, Stokmarknes IL og Melbo IL. Dette gjelder idretten totalt i kommunen, understreker Kristian Eilertsen.

Han medgir at Hadsel flerbrukshall nok ikke har vært på langt nær så synlige i lokalsamfunnet som nødvendig.

– Vi har helt klart en jobb å gjøre når det gjelder å markedsføre oss, sier Eilertsen.