VOL har liveoppdatering direkte fra Stamnes arena i Sandnessjøen.

MIL-trener Thomas Rønning nekter å ta store ord i sin munn foran sesongstart i årets tredjedivisjon. På tampen av fjorårssesongen hadde han imidlertid grunn til å være litt eplekjekk. Riksavisenes tips om nedrykk var gjort til skamme. Og MIL var med sin fjerdeplass i divisjonen best i Lofoten og Vesterålen.

- Hva er ambisjonen foran årets sesong?

- Vi skal være bedre i år enn vi var i fjor. Når det gjelder spillerstallen er den på nivå med fjoråret, men på trenersiden er vi mye sterkere, og vi har fått et svært verdifullt samarbeid med Stålbrott på plass. Vi har et trenerforum i MIL som fungerer godt, men vi har også et eget trenerformum på A-laget. Det gjør at vi kan pushe hverandre hver eneste uke. Det digger jeg. Vi blir helt klart bedre av det, sier Thomas, som har portugiseren Tomas Pereira og Geir Bjørsvik som assistenttrenere.

- Også vi som trenere må ta steg denne sesongen sammenliknet med forrige sesong.

- På treningsfeltet kommer vi til å terpe på grunnprinsippene våre så godt at det skal gå automatikk i det, sier Rønning.

- Hvordan vil publikum se forskjell på årets utgave av MIL sammenliknet med fjorårets?

- Vi skal prestere jevnere. Det skal skje ved blant annet at spillerne vet nøyaktig hvordan de skal agere i ulike situasjoner. Det skal være innlært, sier den energiske trønderen.

- Dessuten skal vi i større grad styre kamper. Vi skal bli flinkere til å ta vare på ballen når vi har den. Men balltempoet må opp.

Rønning understreker at han ønsker at det generelle nivået på fotballen lokalt kan bli høyere. Det må ifølge MIL-treneren for eksempel skje gjennom et fotballfaglig samarbeid.