Lørdag spiller MIL sin andre kamp denne sesongen. Forrige uke tapte de 0-3 mot Sandnessjøen. I helgen er lagets første kamp på hjemmebane for sesongen, nå mot Stålkameratene.

– Det blir en spennende kamp mot et godt lag. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta tre poeng, sier MIL-trener Thomas Rønning.

– Kom og støtt laget. Det er veldig viktig for oss å ha publikum der. En ting er å få støtte, men også for å skape en ramme rundt kamper og skape engasjement og tilhørighet. Jeg håper at folk fra hele Hadsel kommer for å heie på oss, oppfordrer Rønning.

– I tillegg er det meldt kjempefint vær, og det å bruke formiddagen på lørdag ute i sola for å se kamp på stadioen er fint.

Les også: Vurdering: Melbo-stallen, spiller for spiller

Flere mål enn kamper

På motsatt banehalvdel venter en formiddabel utfordring i melbuværingen Stian Celius. Han har i årevis bøttet inn mål for sine klubber.

Den sympatiske spissen fikk i fjor en utmerkelse fra Stålkameratene etter å ha skåret hele 178 mål på 162 kamper. Det skal meget godt gjøres å kopiere den prestasjonen.

– Jeg skal fortsette å spille så lenge jeg fortsetter å skåre, smiler han til VOLs utsendte.

Les også: – Slik ender tredjedivisjon

– Minst like godt lag

Stålkameratene hadde en svært god sesong i fjor og kjempet i toppen av tabellen hele veien.

– Vi kom inn i en flytsone, og det meste gikk vår vei. Forsvaret vårt var veldig godt, og det er på mange måter der nøkkelen ligger, sier Celius.

– Laget vårt var det som slapp inn færrest mål i serien i fjor. Laget vårt er minst like godt i år, men spørsmålet er jo  om vi klarer å komme inn i samme flyten som i fjor.

– Det er sikkert mange yngre spillere som lurer på hva de skal gjøre for å klare å skåre masse mål, de også?

– Det handler om å ha øvet masse på å skåre, og da gjelder det at det skal være kamplikt. Man får ikke tid til mer enn en eller to berøringer før ballen må ligge i mål. Etter mye terping og øvelse og mange kamper får man ro og selvtillit som gjør at målene kommer. Men for all del, medspillerne er jo de som gir deg mulighet til å skåre, så de er viktigst.

Les også: Kan få utestengelse etter rasistisk tilrop

22 mål i fjor

Stian Celius hadde i fjor 22 nettkjenninger for Stålkameratene i serien. For de fleste andre spisser ville et slikt resultat være strålende. Men målmaskinen fra Hadsel er sulten på enda flere mål i år.

Han vet imidlertid at Melbo har styrket laget fra i fjor. Slik gikk det på hjemmebane.

– Det er mange kvaliteter i laget. Erlend Robertsen var ikke på banen da vi møtte MIL i fjor. Han er veldig god, medgir Celius.