Lotte Hokland som spiller for Sortland og FK Varg-talentet Liv Solveig Miklegard var begge i aksjon i Østfoldhallen da Norges Fotballforbund samlet de mest spennende 2002 og 2003-modellene i landet. Begge tenåringsjentene fikk muligheten i kraft av det de har prestert på klubblaget, kretslaget og nordnorske tiltak.

Lotte og Liv Solveig har kvaliteter som overgår de fleste jevnaldrende i Nordland og landsdelen på dette alderstrinnet.

Hokland og Miklegard var spente og forventningsfulle da de satte kursen sørover. Det største spenningsmomentet var hvordan det ville bli å trene i fire dager sammen med de beste åttende og niendeklassingene i landet.

Lærte mye

Lotte og Liv Solveig så raskt at det var en grunn til at de var tatt ut. Ferdighetsmessig var de unge tenåringsjentene fullt på høyde med de som var tatt ut fra sør, øst og resten av landet. Duoen fikk gode tilbakemeldinger fra trenerne.

– Jeg har lært en god del og har fått tilbakemelding om at jeg har kommet langt i utviklingen på enkelte områder og at det er en del jeg må ha mer fokus på i treningshverdagen. Jeg spilte på kanten i den første internkampen vi hadde. Det var jeg ikke så komfortabel med. Jeg syntes det gikk mye bedre i kamp nummer to da jeg fikk spille sentral midtbane som er min favorittposisjon, sa Lotte Hokland, som fikk føle på kroppen at det var høyt nivå på samlingen.

Det var større intensitet i spillet enn det hun er vant med fra den hjemlige kretsserien. Jentene var også jevnt over mer robuste enn det hun er vant med i trening og kampsammenheng i Nordland.

Langsiktig mål

Fotballforbundet hadde lagt opp til et tettpakket program. Det gikk i ett med treninger, kamper og teoriøkter.

– Det langsiktige målet mitt er å komme på landslaget. Jeg er innstilt på å jobbe hardt for at det skal bli en realitet en gang i fremtiden. På samlingen fikk vi også et innblikk i hva som forventes og kreves av dem som har ambisjoner om å komme langt. Det handler også om at vi må være flinke med kosthold, søvn og restitusjonsbiten slik at vi får mest mulig effekt av øktene, sa Lotte som ikke driver med andre idretter enn fotball.

Hun trener stort sett hver dag og det hender også at det blir to økter enkelte dager på ungdomsskoleeleven som har bestemt seg for å satse på fotballen. Lysten og motivasjonen har ikke akkurat blitt mindre etter det hun har vært med på de siste dagene.

Sosialt svarte også Sarpsborg-oppholdet til forventningene ettersom jentene ble kjent med flere av de andre som var der i samme ærend. Det frister for begge å delta på flere NFF-tiltak.