Sortland ILs damelag feide Leknes av banen i sesongens første hjemmekamp i 2. divisjon damer Hålogaland.

Gode

Kampen mellom de to lagene startet rotete, med en høy feilprosent på begge lag. Etter hvert som kampen satte seg, tok imidlertid Sortland med og mer over.

De spilte seg til et par halvsjanser før det smalt etter 19 minutters spill. Lise Olsen smalt til etter litt klabb og babb utenfor sekstenmeteren. Skuddet fløy i mål og dermed kunne hjemmelaget juble for ledelse.

Etter skåringen tok Sortland totalt over kampen. De styrte spillet og hadde ange flotte kombinasjoner. Spesielt høyresiden deres var god. Styrt av en eminent Julie Voktor Pedersen på midten skapte hjemmelaget flere sjanser.

Etter 31 minutter kunne hjemmelaget ledet 2-0. Nok en gang var det et langskudd, men denne gangen sto aliminiumen i veien.

Flere mål ble det ikke i første omgang og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Fortsatte kjøret

I adre omgang fortsatte SIL i samme spor. Allerede før minuttet vaer spilt var Lise Olsen alene igjennom.Denne gangen var imidlertid avslutningen svak og ballen trillet utenfor.

Etter 49 minutter var hun imidlertid god nok en gang. Da headet hun inn et innlegg slik at hjemmelaget gikk opp i 2-0.

Minuttet etter var hun nære hattrick. Skuddet hennes fra 17 meter curlet i krysstanga og ut.

Like etter skulle imidlertid den tredje skåringa komme. Gode Julie Voktor Pedersen raidet seg inn i boksen, rundet keeper og satte enkelt inn 3-0. Dermed var kampen i realiteten avgjort før 55 minutter var spilt.

Sortland dominerte totalt, men skapte lite etter 3-0. Men de som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. For etter 70 minutters spill fikk vi en perle av ei scoring av Tilde Malou Sæther. Hun smalt til fra høyre kant og omlag 25 meter. Skuddet seilte over keeper og til 4-0 til hjemmelaget.

Sortlandsdamene fortsatte dominansen i banespillet ut kampen, selv om Leknes fikk et par gode sjanser - likevel var det hjemmelaget som var nærmere flere mål enn det Leknes var en redusering.

Til tross for dette ebbet kampen ut i en solid 4-0 seier til hjemmelaget.