AkademiVest er et klubbuavhengig fotballakademi i Vesterålen, som tilbyr ivrige fotballspillere i hele regionen, et seriøst treningstilbud som skal gi påfyll i forhold til det de får i sin faste klubb.

Vi stiller ingen krav til sportslig nivå, men forutsetter at de som deltar er ivrige og konsentrerte, samt har et ønske om å bli bedre fotballspillere.

Det er i år påmeldt ca. 50 spillere fra sju forskjellige klubber i Vesterålen til selve fotballakademiet. Vi starter opp 3. oktober og har ti samlinger frem til jul.

Keepertrening

- Nytt av året er at vi har fått med oss en tidligere storkeeper og nåværende dametrener for Sortland IL, Hans Nyvold, og starter nå opp et eget Keeperakademi, sier arrangøren i en pressemelding.

Keeperakademiet vil gi unge keepere muligheten til å få en trening i uka der alt fokus er på deres rolle, noe som de fleste keepere sjelden får i så ung alder.

- Vi mener trening av keepere ofte har vært et forsømt kapittel i mange klubber, og vi håper derfor at dette tilbudet kan være med på å gi unge keepere muligheten til å få med seg masse verdifull læring som de kan bruke på sitt lag og for videre satsing innen fotballen.

Viktig mestringsfølelse

AkademiVest ønsker at spillerne skal få utfordringer på sitt nivå, og et av våre mål er at alle skal føle mestring.

- Ved å samle flere unge keepere, ønsker vi å skape et miljø for keepere på tvers av lag, akkurat slik som fotballakademiet har vært for utespillere.

Keeperakademiet vil være en del av AkademiVest og vil følge treningstidene til akademiet.