Lørdag var det duket for KM-kamp mellom Lødingen og Stålbrott i Blåbyhallen. Årsaken til at kampen gikk i Sortland var at gressbanen i Lødingen er frosset. "Hjemmelaget"  fikk ingen god start på kampen.

Tidlig ledelse

Stålbrott gikk opp til 1-0 tidlig i første omgang og fortsatte å pøse inn mål. Da dommeren blåste av for halv tid ledet Stålbrott 4-0, og kampen var i realiteten avgjort.

– Vi gjør en god første omgang og er flinke til å score på sjansene våre, sier trener for Stålbrott, Bernt Ola Burchardt

Andre omgang, derimot, synes treneren var et antiklimaks. Lødingen kom stadig mer med og scoret to mål, ved Karl Erik Bjerkan og Matias Olsen.

Men da Christian Vatndal la på til 5-2 for Stålbrott noen minutter før slutt, var det ikke lenger noen tvil. Med en komfortabelt 5-2 seier kunne Stålbrottspillerne juble over å bli kretsmestere.

– Vi har slitt med å være like gode etter pausen i hele sesongen. Men totalt sett er jeg fornøyd med kampen. Det er veldig stas å bli kretsmester,  sier Burchardt.

Bra publikum

Treneren skryter også av publikum som hadde møtt opp i Blåbyhallen, og regnet med at 100 av dem var Stålbrott-supportere.

– Det er veldig gøy at så mange møter opp og heier på oss. Slik har det også vært gjennom hele sesongen, så publikum skal ha mye ære for at det har gått så bra, roser treneren.

På spørsmål om hva som har vært lagets styrke i årets sesong, mener han at evnen til å avgjøre jevne kamper har vært sentral.

– I fjor tapte vi slike kamper. I år har vi klart å snu det og har vunnet de fleste jevne kampene, noe jeg er veldig godt fornøyd med, slår Bernt Ola Burchardt fast.

Vant i 96

Bernt Ola Nilsen ble kretsmester som småguttespiller for Stålbrott i 1996. Han synes det var like artig å gjenta bragden som seniorspiller 18 år senere.

– Det var like artig denne gangen. Vi sjokkåpnet kampen og fikk et tidlig overtak, så får det heller være at andre omgang ikke var så bra, sier han.

I likhet med treneren vil Nilsen også trekke fram publikum og bygda når han skal forklare klubben sin suksess i 2014.

– Hele bygda skal ha ære. Dette har først og fremst vært dugnadsarbeid der mange har bidratt, slår Bernt Ola Nilsen fast.