Julie Voktor Pedersen fra Sortland har spilt for Kolbotn i eliteserien for kvinner de siste tre sesongene. Nå er hun på vei tilbake til Nord-Norge og spill for Medkila, skriver Bladet Vesterålen.

– Etter seks år i Oslo vil jeg nærmere familien, forteller Voktor Pedersen til Vol.

Kontakten mellom Harstad-laget Medkila og Voktor Pedersen startet på vårparten i år.

– De tok kontakt og ville ha meg oppover. Men jeg sa at det ikke var aktuelt da, siden jeg ville fullføre sesongen for Kolbotn. Nå passer det mye bedre, sier hun.

Må finne jobb

Men det er en faktor som må på plass før 25-åringen kan ta på seg Medkila-trøya. Hun er nemlig avhengig av å få seg jobb. Voktor Pedersen er utdannet lektor i idrett og er først og fremst på utkikk etter jobb som lærer i kroppsøving.

– At jeg finner meg jobb i Harstad er en forutsetning for at overgangen skal gå i orden, men jeg håper at det ordner seg, sier hun.

Voktor Pedersen flyttet til Oslo for seks år siden og spilte først for Manglerud/Star , før hun altså meldte overgang til Kolbotn. 25-åringen mener at hun har mye å tilby Medkila.

– Etter 5-6 år i 1.-divisjon og eliteserien har jeg fått mye rutine. Jeg føler også at jeg har god spilleforståelse, og tror jeg at jeg har mye å tilføre gruppa, slår Julie Voktor Pedersen fast.

Mens Kolbotn endte på fjerdeplass i årets toppserie for kvinner,  havnet Medkila på tiendeplass.

Tabellen slik den så ut etter at serien var ferdigspilt, kan du se her.