Kampen mot KFUM var Øksils første hjemmekamp i førstedivisjon i år. Jentene vant komfortabelt 3-0, men laget fra Stavanger var bedre enn det poengene skulle tilsi.

Høyt tempo

- I denne kampen presset ØKSIL med tøffe server og dermed fikk aldri gjestene mulighet til å slippe til. Stavanger har spillere med god fysikk og mye rutine, men laget fra sør greide ikke å henge med i tempoet til øksiljentene. Fra første ball var det tempo og god serving og når våre jenter også er solide i mottak blir det vanskelig for gjestene å komme til, sier Hanne Steen i en kommentar på øksil.no.

- Vi er spesielt fornøyd med at mottakene var så stabile. Var det en mottaksfeil så ble neste mottak perfekt. Vi unngikk periodene hvor motstanderne kunne få en lang poengserie på våre mottaksfeil. Vår libero, Andrine Lind, spilte sin beste kamp og bidro sterkt til at mottakene satt som ønsket.

Press

150 mennesker på tribunen var med og heiet frem jentene.

- Vi synes de taklet presset bra og tror det er en god erfaring som gjør at det blir enklere neste gang. Kristin Olsen på 15 år, fikk nok mest spilletid og var den som ble mest involvert i spillet. Vi er imponert over måten hun taklet presset på og at det ble flere perfekte mottak denne gang.

Øksil spiller i dag sin kvartfinale i cupen, mot storfavoritt Stod.