Lørdag ble Vesterålen futsal seriemester i 1. divisjon Futsal avdeling A, Nord Norge. Toerlaget Berserk måtte nemlig vinne alle sine kamper under kamphelgen i Breivikahallen i Tromsø, noe de ikke klarte.

- Vi trengte bare to poeng.  Det var veldig gøy å lykkes, sier midtbaneanker Jonathan Barlow til Vol lørdag formiddag.

Komfortabel seier

Vesterålen futsal slo Tromsø komfortabelt i første kampen med 8-3. I andre kampen spilte de uavgjort, 5-5 mot Hinnøya.

– Mot Tromsø møtte vi et slags juniorlag med mange unge spillere. I kampen mot Hinnøya spilte vi ganske svakt bakover, men det holdt i alle fall til et poeng, forteller Barlow.

Barlow er godt fornøyd med sesongen til Vesterålen futsal, som tidligere het Lødingenpatriotan. På spørsmål om hvorfor laget har hatt såpass flyt i år, tror han det handler mye om at spillerne kjenner hverandre godt.

– Vi er en kompisgjeng som har spilt sammen i mange år og som elsker å spille fotball. Det har nok en del å si, mener han.

Kvalifiseringsspill

Det nyvunne seriemesterskapet betyr at Vesterålen Futsal skal spille kvalik i Lødingen i midten av februar. De to-tre beste lagene der går videre til nasjonal kvalifisering til eliteserien.

– Vi var med i den kvalifiseringen i fjor, men da  gikk det ikke. Vi prøver igjen i år, sier Barlow optimistisk.

Han legger ikke skjul på at nettopp eliteseriespill er den store gulroten for Vesterålen Futsal.

– Målet er å få eliteseriespill i Sortlandshallen, og vi ønsker å skape større interesse for idretten. En av ideene er å arrangere en futsalskole på Sortland til neste vinter, der vi inspirerer og trener opp unggutta.

Vi ønsker å skape en kultur for futsal i Sortland og Vesterålen, slår Jonathan Barlow fast.

Les også: Vender hjem til Vesterålen