Fredag kveld landet Robertsen, som har aldersbestemt landslagserfaring på Harstad/Narvik lufthavn Evenes. Lørdag var han iført HIL-trøya da laget tok imot Tromsdalen til treningskamp på Harstad stadion. Kampen endte 2-2.

- Jeg hadde en kamp i beina fra dagen før, så det ble tungt. Men 60 minutter fotball for HIL var artig. Vi får se hva som skjer. Det er kun snakk om samtaler foreløpig, sier Erlend til VOL.

- Erlend sitter på erfaring fra flere sesonger som Bodø/Glimt-spiller. Velger han å spille for oss i vårsesongen, er det ingen tvil om at han vil representere en stor forsterkning for oss, mener melbuværing og HIL-trener Tore Jakobsen.

Om det går som HIL-treneren håper og tror, kan HIL få inn en kraftig forsterkning til spillertroppen som har som mål å etablere seg i divisjonen denne sesongen. - Per nå er det snakk om å skrive en låneavtale som løper til 1. juli. Så får vi se om det er grunnlag for en utvidelse etter hvert som vårsesongen skrider fram.

Må spille førstelagsfotball

Avtalen kommer i stand som en følge av en langvarig dialog mellom HIL-trener Tore Arne Jakobsen og nytilsatt trener i Bodø/Glimt, Jan Halvor Halvorsen. - Erlend har vært litt inn og ut av laget i Bodø/Glimt, samtidig som han har variert litt i prestasjonene. Som tidligere trener for Erlend på Glimt 2 har jeg fulgt med han gjennom hele karrieren. Derfor vet jeg meget godt hva han står for, og vet at han på sitt beste kan levere fantastiske prestasjoner. Han trenger å spille for et lag hvor han kan spille 90 minutter hver eneste uke. Det får han i HIL, mener Jakobsen. Et annet spørsmål som Jakobsen må ta stilling til er hvor på banen laget gjør seg best nytte av Robertsens ferdigheter. - Han er jo flasket opp som midtspiss i et 4-3-3-system. Likevel har han også figurert i andre roller. Derfor må vi til enhver tid vurdere hvordan kabalen skal legges fra kamp til kamp, mener Jakobsen.

Gunstig økonomisk avtale

Prosessen rundt signeringen av Robertsen vil være avklart relativt raskt i etterkant av TUIL-kampen. - Dette er en god avtale for alle parter. For vår del kommer vi også økonomisk godt ut av det. Siden dette er et lån snakker vi om økonomiske kostnader som vi kan ha råd til. Skulle vi ha kjøpt en spiller av Robertsens kaliber, så måtte vi nok ut med større summer. Nå har vi kommet fram til en avtale som er økonomisk overkommelig, også for vår del, mener Jakobsen.

Etter vel gjennomført treningskamp mot Tromsdalen går det ikke lange tida før Robertsen tar stilling til om han flytter til Harstad for våren. - Papirarbeidet tar vi oss av slik at det skal være ferdig før vi drar til Tyrkia førstkommende onsdag, sier Jakobsen. - Dere har også offensive Edmund Chappy i kikkerten foran sesongen. Hvordan er situasjonen da med tanke på eventuelle tilvekster til stallen? - Får vi Erlend og Edmund så må vi si oss godt fornøyd før sesongstart. Selv om dette hele tida er en dynamisk prosess, skal det dukke opp en helt eksepsjonell spiller for at vi skal gå inn i nye forhandlinger, påpeker Jakobsen.

Influensa i stallen

Under dagens treningskamp mot Tromsdalen kan ikke Jakobsen stille med full stall. - Vi har Eirik Sund Karlsen ute med influensa mens det også ser mørkt ut for Henrik Fjellstad til denne kampen. Vi er også usikker på om Anders Jørgensen rekker kampen etter at både han og Henrik har gått lenge med sykdom i kroppen, sier Jakobsen. - Hvem er favoritt i kampen? - TUIL med Mohammed Ahamed og Hans Åge Yndestad i troppen vil nok få favorittstempelet. Men når vi ser på oss selv nå så tror jeg at vi ikke er så aller verst stilt, mener Jakobsen.