- Jeg takker Thomas Hjelde Thoresen og Eirik Wageli som trenere. Og selvsagt takker jeg alle mine nærmaste og treningskompiser som har støttet meg. PS! Jeg søker sponsor, legger Jonas Nilsen til. Foto: Treningsforum.no

Atletisk fitness er en gren innenfor bodybuilding. Under helgens tevling i Stavanger gikk sortlandgutten Jonas Nilsen (24) helt til topps. Her i landet møtes utøverne til dyst i Oslo Grand Prix, Stavanger Open og Fredrikstad Open. Helgens konkurranse i Stavanger er den største som er arrangert her til lands noen sinne.

Utseende, styrke og kondisjon

- I Atletisk fitness bedømmes man etter fysikk og symmetri, samt styrkemomenter og kondisjon. Under konkurransen må man først gjennom en forhåndsbedøming, før man skal ta så mange chins (kroppshevinger, red. anm.) man klarer. Så er det rett over på romaskin, og ro så langt man klarer på halvannet minutt. Deretter beveger man seg over på en såkalt dipsmaskin, og tar så mange antall man klarer der. (Her er det triceps- og brystmuskler som får kjørt seg, red.anm.). Alt dette gjøres sammenhengende, og er naturligvis ufattelig tunget, sier Jonas. Han er for ordens skyld i treningsstudioet i det VOL snakker med han.

Etter at symmetri og styrkeøvelser var vurdert og målt endte Jonas altså opp med å vinne sin klasse, som heter herrer pluss 175 cm. - Jeg har fått veldig god hjelp fra miljøet i klubben Kaliber her i Trondheim hvor jeg bor. Thomas Hjelde Thoresen er treneren min, og han er tidligere norgesmester i atletisk fitness. Om to uker er det NM i Oslo, og da blir det spennende å se hvordan jeg kan gjøre det der, sier Jonas.

Alltid trent mye

- Hvor lenge har du trent atletisk fitness?

- Dette begynte jeg med for sju måneder siden. Men jeg har drevet vekttrening, kondisjonstrening, fotball og svømming helt fra jeg var liten, sier Jonas.

Jonas Nilsen jobber som prosessoperatør i Trondheim, men legger ikke skjul på at treningen tar mye tid. I det vi ringer mandag formiddag er Jonas på trening, og det er han opptil fire ganger om dagen under oppkjøring til konkurranse. I tillegg er han nærmest på konstant diett. Men det må til om han skal klare å hevde seg.