I klassen GU19 (Girls under 19) har norge med sine fem vesterålsjenter gjort det skarpt i 4-nasjonersturneringen i Kristiansand i helgen. Det offisielle navnet på turneringen er Nordeuropeisk mesterskap i volleyball for U19 kvinner og menn.

Norge feide gjennom gruppespillet med å slå Færøyene 3-0 før Island ble beseiret med samme sifre. Deretter slo Norge Danmark med 3-2 og dermed var de klar for finalen mot Danmark. Den ble spilt i dag og Norge tapte ganske klart 0-3 med settsifrene 16-25, 24-26 og 18-25).

Vesterålen Online har fikk tak i Øksils Ragni Steen Knudsen like etter finalen var ferdigspilt og hun kan fortelle hvorfor Norge tapte etter å ha slått Danmark i gruppespillet.

- Danmark brukte ikke de beste spillerne i gruppespillet. De ble nok spart til finalen og vi hadde ikke fått med oss hvordan de spilte. Utrolig kjedelig, sier Ragni Steen Knudsen til Vesterålen Online på telefon fra Kristiansand.

- Surt

Steen Knudsen forteller at det er skikkelig surt å tape etter å ha spilt seg frem til finalen.

- Vi har hatt mange treningsuker og jobbet hardt i forkant av denne turneringen. Vi har spilt treningskamper mot både gutter og jenter og følte vi var godt forberedt. Men i finalen var vi rett og slett ikek god nok, sier Steen Knudsen til VOL. Men selv om jentene gikk på et surt finaletap har ikke lysten til videre landslagsspill blitt noe mindre.

- Vi har lært utrolig mye og fått masse erfaring som vi kan ta med oss hjem til klubblagene våre, sier hun.

Statistikk

- Hva er det dere har lært?

- Vi har lært mer om hvordan det er å stå i mottak mot så gode lag og mye mer om bruken av statistikk. Det er noe som er kjempeviktig og noe som kommer til å bli brukt emr og mer. Det vi si at det føres opp hvor godt motstanderne gjør det i mottak og angrep, hvor mange de smasher inn eller ut og slik e ting. Det er utrolig lærerikt og det er en erfaring vi vokser videre på, selv om vi tapte finalen, sier en blid Ragni Steen Knudsen.

All Star

Cecilie Woie ble kåret til turneringens beste libero og kom selvsagt på All Star laget.