John Eirik Karlsen fra Melbo IL så først døtrene Marthe og Julie ta gull i hver sin klasse under dagens fellesstarter i NNM. Deretter fulgte han opp med bronsemedalje på 2 mila i klassen Menn Veteran med tida 59:15,9.

Som døtre, så far

- Dette gikk over all forventning, sier John Eirik til VOL. - Marthe kom i må mens jeg holdt på å varme opp og det var bare fem minutter før jeg skulle starte. Jeg var jo helt i lykkerus før jeg dro ut der. Dette var kjempeartig.

Karlsen er godt fornøyd med resultatet. Tidligere landslagsløper og trener Krister Sørgård tok gullet

- Det var ganske hard konkurranse, men skia var bra og kroppen føltes bra. Jeg vil også nevne at fruen har også vært veldig viktig oppe i alt dette, sier John Eirik. Og med tre familiemedlemmer som går om medaljer i sporet, har Lone Karlsen helt klart en heltidsjobb på si.

Julie tok en Northug

Julie ble liggenede som nr. tre fra start i lørdagens fellesstart i klassen J15. Så tok hun først igjen datteren til Vegard Ulvang som måtte bryte. Deretter ble hun liggende lenge å dra på Senja ILs Synne Arnesen.

- Jeg gled fram og hadde vel egentlig ikke tenkt å ligge å dra så lenge. Like før siste bakke slakket jeg litt av og la meg bak Synne, så rykket jeg i bakken, sier Julie til VOL.

Arnesen og J. Karlsen har ligget jevnt hele veien, men selv om de har vunnet omtrent like mange løp har Arnesen tidligere pleid å trekke det lengste strået i mesterskapene. Men ikke denne gangen. Hun klarte ikke å følge Julies rykk i siste bakken og kom i mål hele 20 sekunder etter Julie.

- Det var veldig artig, og skia var veldig bra i dag, sier Julie.

Marthe kontrollerte hele veien

Storesøster Marthe somtok gull i går og var også favoritt i dagens 7,5 km i J16 klassen.

- Jeg starta først i plogen og hadde en liten fordel der, sier hun. Marthe satte opp tempoet fra start og gikk i fra feltet allerede i første bakken. Resten av rennet så hun ikke noe til de andre og kunne gå inn til en soleklar seier 40 sekunder foran nr. 2.

- Det var artig med en opptur etter forrige helg. Da var jeg sjuk å ikke helt i slag, sier Marthe.

- Vi hadde fantastiske ski. Pappa er kjempeflink til å smøre.

Til Holmenkollen neste helg

Fredag 15. mars skal Julie og Marthe representere Hålogaland skikrets på kretsens førstelag under den årlige ungdomsstafetten i Holmenkollen. Der ventes sterkere motstand da de beste ungdommene fra alle 16 skikretsene stiller to lag hver.

Førstelaget består av Marthe Karlsen, Julie Karlsen, Jesper Andreassen (Halsøy IL) og Sander Murbræck (Innstrandens IL)