Det ligger massiv innsats bak åpningen av en alpinbakke omvi skal tro Tom Pettersen og Morten Sørvoll i Sortland Alpinklubb. VesterålenOnline klarte å rive de to entusiastene løs fra dugnadsjobb i alpinbakken enliten stund mandag ettermiddag. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår førbakken kan åpnes om to dager.

Uhell

- Bakken kunne vært åpnet for kanskje to uker siden, men vihar vært forfulgt av masse uhell. Først var det trakkemaskinen som røk underdet siste snøfallet vi hadde. Vi måtte bestille nye bånd fra Østerrike. Vi fikkheldigvis lånt maskinen til Sortland Skiklubb. Hvis vi ikke hadde fått det såkunne vi ikke kjørt opp snøkanonene. Det er vi takknemlig for, sier TomPettersen til VOL.

I tillegg til at trakkemaskinen lenge var ute av drift sårøk giret på heisen. Det er heldigvis reparert og testet. Alpinklubben har ogsåfått tak i en nyere og kraftigere trakkemaskin for å ikke være så sårbar.

Enorm dugnadsinnsats

- Vi har ikke regnet på hvor mange dugnadstimer som liggerbak, men vi har hatt fra 1 til 10 personer som har jobbet på skrift døgnetrundt i over tre uker. Det har vært lagt ned en formidabel innstas idugnadsarbeid. Dette hadde ikke vært mulig uten frivillig innsats. Vi retter enstor takk til alle som har bidratt. De vet hvem det er og de skal ha all ærefor jobben de har gjort, roser Pettersen.

All innsatsen har gjort det mulig å åpne bakken opp til"femmeren" på onsdag. Da har alpinklubbens medlemmer testet utanlegget dagen før.

Hvis man er heldig med været og det kommer en kald periodefremover så skal de ifølge de to alpinistene være mulig å åpne bakken helt opptil toppen i løpet av de to neste ukene.

- Men da er vi avhengig av optimale forhold. Det må ikkeblåse for da forsvinner snøen ned til Sortland, sier Tom Pettersen. Hanforteller at det ofte kan være flere plussgrader og regn nede i sentrum mensdet er fine forhold i bakken.

Medlemsfordel

- Folk må ikke sitte og se ut vinduet hvis de lurer på omdet er forhold i bakken. Gå heller inn på alpinklubbens hjemmesider. Det erofte fine forhold i bakken selv om det ikke er det nede i sentrum. Og såanbefaler vi at folk kommer og kjøper årskort i morgen. Erfaringen er at nårbakken åpner så blir det lange køer, forteller Pettersen.

Morten Sørvoll forklarer at det er en fordel å være medlem ialpinklubben.

- Da får man bruke bakken på mandager som er reservert forklubbens medlemmer i tillegg får man hjelp om man er nybegynner. For eksempelom man har barn som skal starte med alpin for første gang. I tillegg kjører vikurs, sier Morten Sørvoll.