Nylig trykket VA et leserbrev som tok for seg viltvoksende ugress i Nesset, og spesielt utenfor Hurtigrutens Hus. Det forholdet er nå ryddet opp i. Men det trenges likevel noen flere som tar tak.

Trenger flere hender

Kate Adolfsen-Trabelsi i Stokmarknes Vel skulle gjerne sett at flere stilte opp for å klare å holde ugresset unna. Det har vært flere dugnader i vår og sommer, men få som møter opp.

Sist nå i juli, da Stokmarknes Vel stilte seg selv til disposisjon flere kvelder i uka. Kun tre personer kom, i tillegg til styret.

- Vi kan ikke ta på oss å være ugressryddere alene, sier Adolfsen-Trabelsi.

Stokmarknes Vel trenger med andre ord flere hender, og de kan heller ikke ta på seg å rydde og luke for gårdeeiere, som Hurtigrutens Hus. I alle fall ikke gratis.

- Vi kan ta oppdrag mot betaling men vi tar først og fremst gatene og torget, og de områdene som ikke «tihører» noen.

Foreninger?

Det er Stokmarknes Vel som selv har malt huset i sentrum der de har kontorer, og dette er gjort mot kompesasjon i husleia.

- En tjeneste er den andre verdt. Vi har samarbeid med andre foreninger, og ser gjerne at enda flere tar kontakt, sier Adolfsen-Trabelsi, med klar oppfordring til blant annet Lions, Odd Fellow og Rebecca.

Ifølge Adolfsen-Trabelsi har foreninga hatt kontakt med Hadsel Maraton og tilbydt seg å stille opp under årets arrangemenet - i håp om å få tilsvarende hjelp tilbake til å rydde og stelle torg og gater i forkant.

Får mye støtte

Stokmarknes Vel har fått gaver fra private næringslivsaktører; en elektrisk hekkesaks gjør arbeidet lettere. Og mange er flinke til å skryte av jobben som gjøres, og det setter de pris på.

- Men styret brenner ut hvis vi ikke får mer praktisk hjelp. Vi har andre oppgaver enn å luke ugress alene.

Velforeninga jobber for tiden på spreng for å få til et marked på Stokmarknes i august, og de ønsker å få på plass faste torgdager, for å nevne noe.

Bare å ta kontakt

Styret består i tillegg til Adolfsen-Trabelsi av Vigdis Ebeltoft, Lisa Eide, Merethe Pedersen, Bent-Harry Jørgensen, Ulf Ruud-Larsen og Otte Løkse.

- Stokmarknes vel tar imot dugnadskrefter. bare ta kontakt med hvem som helst av oss, sier hun.

Vel-foreningen har godt med utstyr, både haker, rakker og trillebårer, så det skal ikke være redskapene det står på.

- Vi er med på dugnadsjobb men vi kan ikke ta alle ugresstusene alene.