Det er Byggtorget på Børøya som nå har blitt en del av Systemhuskjeden.

– Det har vi tro på, sier Lars Rask, eier og driver av Byggtorget, i en pressemelding.

– Vi har et langsiktig perspektiv på dette. Da sjansen bød seg, tok vi i på det. Dels fordi det er et marked for det, og dels fordi det vil styrke Byggtorget som byggevareleverandør.

Levrer «alt»

I høst åpner dessuten «nybutikken» på Børøya, etter en utvidelse, og i sum mener Rask at tilbudet blir betydelig bedre.

Hans opplevelse er at kundene ønsker et mest mulig komplett tilbud, og han ønsker at Byggtorget skal kunne levere alt som trengs til boligen, fra kataloghus til garderober, kjøkken og gressklippere.

– Den største drivkraften er å bygge opp et best mulig konsept i Hadsel. Utsiktene fremover, og da tenker jeg regionen som helhet, generelt sett, har ikke vært så gode på mange år.

Ansetter snekkere

Med seg på laget har Rask fått mangeårig tømrer Per Tekle, som etter klatret i stiger og på tak i tredve år, nå blir ansvarlig for Systemhus-satsingen.

Tekle begynte 1. august, og forteller at det er mye å sette seg inn i.

– For meg er dette veldig spennende. Nå skal jeg kurses og skoleres, smiler Tekle, som aldri har sittet så mye foran en datamaskin før som nå.

Systemhus har en rekke ferdighus og hytter, både av moderne og mer tradisjonell utførelse, og det er mulig å skreddersy og tilpasse det aller meste, forklarer han.

De første håndverkerne kommer på plass i løpet av september. Tekle og hans mannskap kommer også til å ta på seg andre snekkeroppdrag, men det overordnede målet er å selge og bygge boliger fra Systemhus, fra A til Å.

Omsetningsøkning

Ifølge Rask er omsetningsøkninga første halvår større enn den var i 2016, noe både han og de ansatte er svært godt fornøyd med.

Til sammen har bedriften åtte ansatte, og dette vil øke utover høsten med flere ansettelser.

I fjor omsatte Vesterålen Byggeservice Byggtorget for rundt 30 millioner kroner, og hadde et driftsresultat på 1,1 millioner.

Kataloghus: Lars Rask og Per Tekle synes det er artig å få Systemhus tilbake til Hadsel igjen, femti år etter oppstarten. Bak ser vi snekkere som er i ferd med å sluttføre arbeidet med utvidelsen av butikken på Børøya.