Selve bursdagen til Rødbrygga fant sted 29. august i år. Da ble det feiret med kake.  Lørdag var det andre boller da Bjørn satte opp telt ved brygga for å grille 300 pølser og 300 hamburgere som han ga bort gratis.

I tillegg var det duket for forestilling i 2. etasje med Vaktmesteren Kai Kiil og Surmo.

Seansen ble en annerledes og vellykket affære på Rødbrygga, som legger opp til mer feiring lørdag kveld.

Lørdag kveld er det også fest. Først spiller Åtgaum konsert tidlig på kvelden, før Per Erix spiller opp i andre etasje utover natta.

– Pusset opp

Bjørn har drevet utested fra han var 25 år. Det var helt tilfeldig.

– Jeg kom ikke inn på skole, sier han og ler.

Så for 30 år siden startet han utestedet Ambassaden sammen med tre andre. Etter ett år tok han over driften alene. Ni år senere ønsket han av diverse årsaker å flytte ut av lokalene som ligger der det i dag er restaurant i Bykuben. At han skulle havne i det som i dag er Rødbrygga, var ikke gitt.

– Dette var ei rønne på den tida. Mye måtte gjøres. Jeg brukte om lag fire millioner på kjøp og oppussing av bygget. Gulvet og taket er originalt, men ellers er det meste nytt. Vi måtte gjøre ganske mye for å få det i stand, men det ble bra til slutt, minnes han.

– Mindre slåssing

29. august 1997 åpnet han utestedet. Da var det mange folk og god stemning, husker han. Men hva har endret seg mest siden han startet opp for 30 år siden?

– Det er mindre slåssing i dag enn for 20 år siden. Det er kanskje det mest merkbare, sier han og fortsetter:

– Så spiser folk mer mat. Man går ikke kun ut for å drikke. Folk vil gjerne spise og kose seg. Det setter vi jo pris på.

Han skulle imidlertid gjerne ønske at folk dro enda mer ut.

– Jeg skulle ønske folk sykla seg en tur og tok ei øl i lag litt oftere. Det foregår mye hjemme hos folk for tida, tror jeg. Vi har folk her hver dag vi, så jeg klager ikke, men vi skulle gjerne hatt flere.

Bølger

Olsen sier at besøket til brygga går i bølger.

– En god lørdag gjør at neste lørdag også blir bra. Jeg håper på mange folk på lørdag, og om det blir så, vet jeg at det blir mye folk helga etter også. Alt henger sammen. Alt fra ferietid til når det er lønning. Etter 30 år i bransjen vet jeg litt at det her går i bølger.

Han er i dag alene som utestedsdriver på Stomarknes. Han skulle gjerne hatt konkurranse.

– Det er vanskelig å dra i gang ting alene. Jeg skulle gjerne hatt konkurranse, men om det er marked for det, er en annen ting.

Denne uka har Bjørn gjennomført den årlige oljinga av gulvet og rundvasken. Fredag er det åpning igjen før festen i helga. I en alder av 55 år har Bjørn også blitt småbarnspappa. Han ser ikke for seg å trappe ned likevel.

– Jeg prøvde å gi meg en gang før, men måtte tilbake. Jeg må ha noe å gjøre, sier han.

Dermed ser Bjørn ut til å bli på Rødbrygga og utvikle den i flere år fremover. Vi kan bare ønske lykke til og gratulere med dagen.