Rolf Lossius er direktør i selskapet. Han hadde med seg arkitekt Nina Klausen fra September arkitekter til folkemøtet i Stokmarknes Vel sine lokaler i Stokmarknes sentrum torsdag kveld. Her presenterte de planene for de om lag 30 fremmøtte.

Vil komme i gang raskt

Lossius forteller litt om hvorfor de ønsker å bygge leiligheter nettopp her:

– Vi ble presentert for muligheten og vi syns det var såpass spennende at vi ønsket å gå videre med det. Vi presenterer det i dag, på dette folkemøtet, i skisseform for vi ønsker å være tidlig ute med informasjon. Vi gjør det for dette vil endre innkjøringa til Stokmarknes veldig om vi utnytter kvartalet fullt ut. Vi håper det skal være mulig og håper vi kommer kjapt i gang, sier Lossius.

Nå blir det i første omgang regulering.

Forklarte: Rolf M. Lossius forklarte planene til Ranværingsneset eiendom AS. Han er direktør i selskapet.

– Oppstarten for det er her i dag. Vi håper reguleringen er ferdig til sommeren og om vi da også får prosjektert det og fremma søknadsmålet får regulering og byggesøknad godkjent samtidig. Da er vi videre avhengig av responsen fra Stokmarknes. Håpet er å komme i gang til sommeren 2018.

– Det er ikke bygd mye nye leilighetsbygg i sentrum. Dette er noe vi har tro på og mener det er marked for så får vi se om det stemmer med responsen.

Variert bygg

Planen er at bygget skal være en miks av leiligheter og kontorer.

– Det vil være kontorer, forretninger og leiligheter. Kontorer og forretninger i første, andre og kanskje tredje etasje og leiligheter videre oppover i fem etasjer. Nøyaktig hvordan dette blir, er ikke skrevet i stein nå. Det må vi se på under planleggingen.

Under møtet presenterte de bygget som et femetasjes bygg, med varierende høyde bakover på bygget. Tanken var også å etablere parkering enten i første etasje, eller i en kjelleretasje. Tanken er også å lage en takterrasse som vil fungere som fellesareal.

– Tar sol

Kjell Otto Holm er en av de potensielle naboene til komplekset. Han bor i Havnegata like nedenfor og var litt skeptisk.

Bygg i vei: Kjell Otto Holm er redd bygget skal ta sol, men var likevel positiv til planene. Her med arkitekt Nina Klausen.

– De nederste leilighetene vil miste litt sol på tidspunkt i løpet av dagen, men dette med sol er jo ikke dekt av naboloven, så det må en vel finne seg i, sier han og fortsetter med et smil om munnen:

– Men, planene er spennende de. Så for guds skyld, her må de bare bygge.

Riving

Selskapet vurderer å få revet den markante, gule bygningen som står i krysset i dag.

Ny adkomst til området planlegges fra Havnegata.

Fra kommunens sider anføres det at man mener området er

tilstrekkelig utredet i overordnet plan, og at det derfor ikke utløses noen krav om konsekvensutredning.