– Dette er et lavterskeltilbud til alle som er nysgjerrige og litt kreative, sier Kari Hoseth Larssen.

Supplement til idrett

Hun er en av flere personer fra ulike skoler i Vesterålen, i tillegg til andre kreative sjeler, som har vært med å etablere Makerspace Vesterålen. Kort fortalt er Makerspace et fritidstilbud/hobbyrom for både unge og voksne som ønsker å samles for å arbeide med praktiske prosjekter, enten det er trearbeid, metall, robotbygging, legobygging, dataprogrammering og diverse annet.

– Intensjonen er at Makerspace skal være et supplement til alle idretter som fotball og håndball, som skal fange målgrupper der man har felles interesser, uavhengig av alder. Det er mange unge voksne som sitter inne med enorme kunnskaper og stort engasjement innen ulike områder. Det er disse vi ønsker å nå. På litt lengre sikt håper vi at tilbudet blir såpass bra at både bedrifter og skoler også bruker det, sier hun.

hobbyrom: Makerspace er først og fremst et kreativt hobbyrom for barn og eventuelt voksne. illustrasjons

Mye utstyr

For å utføre disse aktivitetene, er det derimot nødvendig med areal og en god del utstyr. For Vesterålen Makerspace sin del, er løsningen Apotekergården.

– Apotekergården har god beliggenhet for de fleste på Stokmarknes. Dessuten er der god plass, noe som er avgjørende med tanke på at vi skal rigge opp en del utstyr etter hvert. For eksempel så trenger vi både 3D-printer, vinylkutter, pc, laserfres, skrustikker, loddestasjoner og mye mer, forteller Hoseth Larssen.

Foreløpig er prosjektet estimert til å koste rundt en halv million kroner.

– Vi er helt avhengig av støtte og midler utenfra. Vi er godt i gang med å søke støtte. I tillegg samler vi inn penger gjennom Sparebanken spleis, der både privatpersoner og bedrifter kan gi de beløpene de selv ønsker, sier hun.

Skaperglede: Kari Hoseth Larssen og Vesterålen Makerspace vil gi kreative og sjeler en arena i Apotekergården, der de kan utfolde seg fritt og -hemningsløst.

Klar til våren

Selv om planleggingen av Vesterålen Makerspace er i full gang, vil det derimot ta noe tid før de er helt oppe og går i lokalene i Apotekergården.

– Målet er å starte opp i løpet av våren 2018. Da skal vi være klare og ferdig rigga, sier Kari Hoseth Larssen.