Kontrakten ble undertegnet tidligere i desember. Avtalen har et omfang på 9 GWh til ordinære anlegg, pluss forbruk til elektrokjeler med cirka 4 GWh. Avtalen gjelder ut 2021.

Det er andre gang Trollfjord kraft vinner dette anbudet.

– Hadsel kommune er glade for at Trollfjord fortsatt skal levere strøm til oss. Det er fantastisk at Trollfjord er så konkurransedyktig at de for andre gang vinner en anbudskonkurranse for strømleveranse, opplyses det fra Hadsel kommune til Vesteraalens Avis.

Kommunen har tidligere fått kritikk for å ha kjøpt strøm fra kraftselskapet uten gjennomføre anbudskonkurranse, slik loven krever.

Det har imidlertid vært orden på dette de siste årene. Det var etter konkurranse i henhold til lov om offentlige anskaffelser Trollfjord Kraft ble valgt som kraftleverandør til Hadsel kommune fra og med juni 2014 til og med 2017. Den nye avtalen gjelder ut 2021.

– Vi har strukket oss langt, slik vi også gjorde det forrige gang, for å kunne gi kommunen et godt tilbud, sier daglig leder Bård Larsen i Trollfjord kraft.

Han opplyser at Hadsel kommune er en viktig kommune for selskapet, og at den, inkludert blant annet de kommunale foretakene bruker rundt regnet åtte prosent av det samlede kraftforbruket i kommunen totalt. Når det gjelder verdien av avtalen presiserer Bård Larsen at det her er snakk om kun strøm, og ikke nettleie.

– Det offentlige Hadsel kjøper strøm for om lag 3,5 millioner kroner i året.

– For Trollfjord-konsernet kan jeg si at det selvsagt er hyggelig at vår egen eier er kunde hos oss, avrunder Bård Larsen.

Økonomisjef Tommy Løveng Hansen sier til VA at det denne gangen kun var Ishavskraft som leverte anbud i tillegg til Trollfjord.

– Hadsel kommune er isolert sett kanskje ikke stor nok til at det trekker flere til en konkurranse som dette, sier Løveng Hansen.

Han opplyser at Hadsel kommune, inkludert selve strømmen, i tillegg til nettleie og avgifter i 2016 betalte rundt 7,8 millioner kroner.

– Jeg ser at Trollfjord har strukket seg for å få denne avtalen. Det er nok litt prestisje i dette for selskapets del, sier økonomisjefen i kommunen.