Signy og Stig Ole Larsen som bor på Myre inviterte i kveld hjem to av de internasjonale kokkene som denne uken lærer om skrei i Vesterålen.
Sammen med familien Larsen fikk mesterkokkene Simon Hulstone fra England og Stephan Karlsson fra Sverige lære hvordan man rensker lever.- Jeg ble forespurt å være med på dette for noen uker siden, og har siden da vært veldig nervøs for å skulle servere mat til to mesterkokker, sier Signy Larsen.
Hjemmelaget mat
Kokkene fikk nemlig servert tradisjonell skreimølje på Myre, og Stig Ole og Signy viste frem nord-norsk gjestfrihet på sitt beste.
Selv om noen var skeptiske til å prøve lever, falt det i smak hos andre.- Dette inspirerer oss. Jeg har ikke fått servert skrei på denne måten før, sa svenske Karlsson.
21. januar kan man se sola fra huset til Signy og Stig Ole.
- Soldagen får etter denne dagen en ny betydning. Nå vil vi også huske denne kvelden, sier de.
Les også: Tøff tungeskjærekamp
Les også: - Viktig å presentere skreien for verden