I fjor sommer slapp VOL nyheten om at produksjonsselskapet Nordisk Film TV, skaperne av suksesser som «71 grader nord» og «Åndenes makt», var i gang med et nytt reality-konsept hvor Vesterålen får en helt sentral rolle.

Programmet skal hete «Med kjærlighet til Vesterålen», og skal spilles inn i regionen. Programmet skal følge et knippe single vesterålinger, som får besøk av sju-åtte andre single fra mer urbane strøk. Disse skal prøvebo Vesterålen i tre uker, samtidig som de dater en av vesterålingene.

- Nærmere beslutning

I høst ble det gjennomført casting og intervjuer med aktuelle kandidater til programmet. Nå er åtte single vesterålinger plukket ut, og produsent Per Jørgen Østby forteller til VOL at det er småting som gjenstår før det tas en beslutning om reality-konseptet kommer gjennom nåløyet og får sendetid på TV.

- Det er ikke 100 prosent bestemt at det blir noe av, men vi hadde et bra møte med kanalen onsdag og jeg føler vi er nærmere en beslutning. Både vi og kanalen har investert mye tid i dette prosjektet. Det er det siste lille som gjenstår før vi får signering fra kanalen, sier Østby til VOL.

Leter etter ung kvinne

Foreløpig vil de ikke røpe hvilken kanal det er snakk om, men det er ifølge Østby "en av av de store".

- Kanalen er veldig fornøyd med de kandidatene vi har plukket ut, men de ønsker seg større variasjon. Derfor har de gitt oss en konkret oppgave i å finne en dame under 35 år, som ikke har barn, forteller han.

Derfor sender de i løpet av helga nordover mannskap for å lete etter denne siste personen til sin reality-satsning. Produksjonsselskapet ber i den forbindelse VOLs lesere om tips til unge kvinner som kan være aktuelle for programmet.

  • Hun må være bosatt i Vesterålen

  • Være under 35 år

  • Bør ikke ha barn

  • Tips kan sendes til vesteralen@nordiskfilmtv.com

- Bra kandidater

Det er til nå plukket ut åtte kandidater som er aktuelle for serien. Alle vesterålskommunene er representert, bortsett fra Andøy.

- Dette er personer som både jeg og kanalen er overbevist om at vil gjøre det bra på TV. Alle åtte blir nok ikke med i programmet, men vi vil trolig sitte igjen med fire til seks personer til slutt, sier han.

- Det som gjør at kanalen liker ideen vår er at dette ikke bare er et datingprogram, men det handler om mennesker som er viktig for Vesterålen, og Vesterålen er viktig for dem. Det er personer som er unike i sitt nærmiljø, og som det ville vært godt merkbart om ikke var der, avslutter Østby.