Tre personer møtte i Vesterålen tingrett i februar tiltalt for grov kroppskrenkelse, etter at de tre hadde banket opp en fjerde person i hans bolig.

Alle de tre tiltalte ble dømt til ti måneders fengselsstraff. De ble også dømt til å betale 2.690 kroner i erstatning for tap til fornærmede, samt 40.000 kroner i oppreisning.

– De tiltalte har erkjent forholdet med varierende forklaringer om egen deltakelse i den utførte vold, het det i dommen fra tingretten.

Slo med gitarstativ

Den ene av de tre skal ha blitt frastjålet en pose medisin inneholdende narkotika noen dager i forveien, og mistanken falt på fornærmede. De tre personene dro derfor til fornærmede for å konfrontere ham med tyveriet, ta medisinen tilbake, samt gi han en passende avstraffelse for ugjerningen.

To av de dømte holdt fornærmede fast mellom seg, mens den tredje slo fornærmede med et sammenslått gitarstativ. Etter at fornærmede falt sammen på gulvet, sparket de han mot kroppen og hodet.

– Uklart hendelsesforløp

Det var sprikende forklaringer rundt dette i rettssaken, og to av de tre domfelte har anket dommen til lagmannsretten.

Ifølge sakens aktor Rita Hermansen Dahl er det snakk om en såkalt begrenset anke. Det vil si at det ikke vil bli en full, ny behandling av saken.

– Lagmannsretten har sluppet inn som begrenset anke, det vil si at det kun er straffeutmålingen for to av de tre domfelte som skal prøves i retten. Den tredje har vedtatt dommen, sier Hermansen Dahl til VOL.

Hun utdyper årsaken til at anken ble godkjent.

– Lagmannsretten har vurdert tingrettens dom som mangelfull når det gjelder beskrivelsen av forløpet og den enkeltes rolle og medvirkning under hendelsen.

Kommer opp i desember

Ankeforhandlingen er berammet til 7. og 8. desember i år og finner sted i Hålogaland lagmannsrett.

VOL har ikke lyktes i å få en uttalelse fra de involverte parters advokater i saken.