- Vi tror et slikt besøk fra LO-ledelsen vil bli tatt veldig godt imot av våre medlemmer og ikke minst være nyttig for den gjennomgang av forsvarssjefens fagmilitær råd, som vi forstår at LO skal foreta, heter det i brevet som er sendt fra representantskapet i LO Vesterålen.

I brevet vises til forsvarssjefens fagmilitære råd, «Et forsvar i endring», som ble offentliggjort i september.

- Forslagene fra forsvarssjefen vil, om de gjennomføres, ha store konsekvenser for våre medlemmer som berøres direkte ved at Andøya flystasjon i Andøy kommune, kystradarstasjonen i Øksnes og Kystvaktbasen i Sortland kommune blir lagt ned, heter det i brevet.

Les også: - Viktig med støtte fra Troms og Nordland Fylkeskommuner

Heit

Det hevdes videre at ringvirkningene for samfunnet for øvrig, og derved LO sine medlemmer i regionen, vil også bli betydelig hvis de to hjørnesteinene i arbeidslivet her blir borte.

- Saken er mildest talt veldig «heit» her oppe nå, heter det.

- I den forbindelse anmoder vi om man fra LOs ledelse, fortrinnsvis v/LO-leder Gerd Kristiansen, finner tid til å besøke Vesterålen snarest mulig, skrives det i brevet som alle LO-lederne i regionen står bak.

Les også: Samleside om Fagmilitært råd

Omvisning

Videre står det at LO som vertskap vil kunne legge til rette for et besøk ved Kystvaktbasen på Sortland samt Andøya Flystasjon.

- Der kan ledelsen møte de ansatte og ledelsen ved de to basene for å få deres redegjøring for virksomheten, vurdering av forslagene fra Forsvarssjefen og beskrivelse av situasjonen de ansatte befinner seg i nå.

Les også: Høringsuttalelsen fra formannskapet