Kristine Lauritzen i foreldregruppa ved Åse barnehagen er veldig glad for å høre det rykende ferske vedtaket fra kommunestyresalen i Andøy som berget barnehagen.

– Jeg er kjempeglad, og dette er et bra tilbud til alle bygder i sør-andøy.  Jeg håper vi kan beholde det slik i all fremtid med en avdelings barnehager som dekker behovene både på Dverberg, Åse og Risøyhamn. Det er slik vi alltid har hatt det, og det ønsker vi å fortsette med, sier hun.

Les også: Uforstående til ordførerens bekymring for en-avdelings barnehager.

Glad for engasjement

Lauritzen er glad for at foreldregruppa har engasjert seg så sterkt som de har i forkant av kommuestyrebehandlingen.

– Vi er glade for at vi fikk en lagt fram en uttalelse overfor politkerne, der vi fikk komme med våre meninger.  Der fikk vi avkreftet noen av bekymringene til politkerne som gikk på tryggheten ved en avdelings barnehager, sier Lauritzen.

Foreldregruppa var også med på å arrangere folkemøte på Åse torsdag kveld.

– Det var flott at det kom såpass mange på folkemøtet, og at de skjønner at barnehagen er en grunnstein i bygda. Det er viktig at vi har alle ting på plass for å at bygda skal overleve, påpeker Lauritzen.

Les også: Opprettholder barnehage på Åse, men legger ned Regnbuen på Andene

Dugnad

Lauritzen regner med at det nå er enklere for foreldrene å motivere seg for å drive med dugnad på uteområdet. Det har vært nedprioritert i flere år med bakgrunn i at barnehagen kanskje skal legges ned. Dersom vi nå vet at det er våre barn som får nyte godt at at vi bruker tid og energi på uteområdet, så vil det bli større interesse for å male og gjøre ting på dugnad, sier Lauritzen.

Hun ser for seg at de får fremtidshåp og optimisme igjen på Åse.