Andmyran Vindpark AS ble opprettet for å bygge vindkraftanlegg på nordøstsiden av Andøya. Foreløpig har det ikke skjedd så mye, bortsett fra at selskapet har overtatt vindmølla på Kvalnes fra Andøy Energi AS.

Mens tiden går, renner pengene ut av selskapet.

Stort underskudd

Selskapet hadde inntekter på 146.143 kroner i 2016, og driftskostnader på 3,3 millioner kroner. Det gir et driftsunderskudd på 3,1 millioner kroner.

Selskapet har i tillegg finanskostnader på 3,6 millioner kroner, noe som gir et underskudd på 6,7 millioner kroner i 2016. Året før hadde selskapet et underskudd på 4,7 millioner kroner.

150 millioner

15. september i fjor ble Andmyran vindpark AS fusjonert med Wallenstam Vindkraft Norge AS, med Andmyran som det overtakende selskapet. Det gjorde at innskutt egenkapital i selskapet økte fra 119.550 kroner til 150.019.550 kroner.

Selskapet har imidlertid et udekket tap på 184 millioner kroner, slik at selskapet har negativ egenkapital på 34 millioner kroner.

Selskapet har eiendeler for 18,7 millioner kroner. Det meste av dette er eiendommer. Selskapet har 52,7 millioner kroner i gjeld, noe som gir den negative egenkapitalen på 34 millioner kroner.

Tilfører egenkapital

– Underskuddet i året er finansiert ved opptak av ansvarlig lån fra eierne. Selskapets eier har videre tilkjennegitt at d vil tilføre selskapet ytterligere nødvendig arbeidskapital gjennom lån, aksjekapital eller annen kapitaltilførsel, skriver styret i årsberetningen.

Wallenstam

Andmyran Vindpark AS er eid av Svensk Naturenergi AB, som igjen er eid av Wallenstam AB i Sverige.

Svensk Naturenergi AB omsatte for 227.713 svenske kroner i 2015.

Rettssak om tomtepris

Da selskapet fikk konsesjon til å drive vindkraftanlegg, fikk man også rett til å ekspropriere området som er tenkt brukt.

Men de tidligere eierne av eiendommene er ikke fornøyd med prisen de har fått for eiendommene.

9. mai skal derfor Andmyran Vindpark AS møte 30 grunneiere i Vesterålen tingrett der temaet er skjønnet for ekspropriasjonen.