I fjor høst overtok Nilsen og Molander restauranten Arresten på Andenes.

Nå er det klart at de også overtar nabobedriften, Jul Nilsen Bakeri og Konditori, fra 1. august.

LES OGSÅ: Mange andværinger ble bekymret da det tradisjonsrike bakeriet på Andenes ble lagt ut for salg tidligere i år. – Hvis vi ikke finner noen som vil overta, så legges driften ned før sommeren, sa Marit Nilsen til Andøyposten i februar.

– Vi har aldri vært fornøyd med å gjøre bare én ting, og nå når vi har tenkt å bli på Andenes, så satser vi, sier Molander.

I tillegg til virksomhetene på Andenes driver de to også hotellet Trudvang Gjestegård i Larvik.

Får nytt navn

Molander sier at bakeriet kommer til å fortsette driften som i dag.

– Vi vil ikke ta bort noe fra sortimentet. Når utflytta andværinger kommer hjem, så skal de fortsatt finne sin favoritt i hyllene. Men vi kommer til å introdusere nye varer, i tillegg til det gamle og kjente, lover Molander.

– Man kan ikke endre så mye på konseptet, så folk kommer til å kjenne igjen både brød og kaker, sier Nilsen.

Men Jul Nilsen-navnet blir ikke med i den videre driften.

LES OGSÅ: Håper bakeriet består. Bakeriet er ikke bare et bakeri. Det er også stedet der tjue pensjonister løser verdensproblemer hver dag. Det tenker de å fortsette med.

– Det nye navnet blir Bakeriet Andenes, sier Molander og legger til at de vil leie både bakeriet og kafé-delen fra de gamle eierne.

Samdriftfordeler

Åsmund, som flyttet tilbake til Andenes i fjor etter 25 år utenfor kommunen, bedyrer at overtakelsen ikke har noe med nostalgi å gjøre.

– Det er ren forretning, sier han og forklarer at de ser flere samdriftfordeler.

– I dag baker Kerstin alt selv til Arresten. Legger vi all baking til Bakeriet, så vil vi frigjøre mange timer som hun kan brukes til andre deler av restaurantdriften. De to bedriftene er kontraster som komplimenterer hverandre, sier han.

– Desserter og kaker vil vi fortsatt lage selv på Arresten, understreker Kerstin.

Utfordring

Siden de tok over Arresten for 9 måneder siden, har utviklingen bare gått oppover. Det er ofte fullt hus i lokalene, som etter utvidelsen tidligere i år har plass til mellom 60 og 70 gjester. Den eneste utfordringen de har, er personale.

– Det er umulig å få tak i kompetente ansatte til Arresten. Man skulle nesten tro det ikke fantes arbeidsløse i Andøy og Vesterålen, sier Nilsen. Han understreker at det er veldig godt fornøyd med de som er ansatt der i dag.

– De står på og gjør en fantastisk jobb. Og etter det vi har hørt om de ansatte på bakeriet, så kan det samme sies om dem, sier Nilsen.

15-20 ansatte

De aller fleste av de ansatte blir med når de overtar Bakeriet, og til sammen vil de to bedriftene deres sysselsette mellom 15 og 20 personer.

– Vi har ansatt en ren baker, to som er både baker og konditor og en ren konditor, sier Nilsen. Han har tro på at de har gjort et godt valg når de overtar den tradisjonsrike bakeribedriften.

– Det ligger et utviklingspotensiale latent i Bakeriet, som er det eneste mellom her og Harstad/Melbu. Nå har det eksistert i nesten 100 år, så da tror jeg det er liv laga også med nye eiere, sier Nilsen.