Som tidligere omtalt i Andøypostenog her på VOL, løp pengebruken løpsk under renoveringen av idrettsbygget påRisøyhamn skole. Prosjektet skulle i utgangspunktet kostet bare 600.000, en sumsom senere ble økt til 3,8 millioner – men endte på langt over 10 millioner førformannskapet grep inn før jul og stanset prosjektet. Nå skal fullføringen avrenoveringen ut på offentlig anbud og i følge rådmann Kirsten Lehne Pedersenkan man ikke regne med at idrettsbygget er klart til bruk før tidligst høsten2013.

Lov- og regelbrudd

Fredag avsluttet kontrollutvalgetsin behandling av renoveringsskandalen.

– Vi konstaterer at det er tattbeslutninger uten fullmakter og det er igangsatt bygningsmessige tiltak iidrettsbygget i Risøyhamn uten at finansieringen var på plass, heter det ivedtaket fra kontrollutvalget. De slår fast at både kommunens reglement forbehandling av kommunale byggesaker og Lov om offentlig anskaffelse ikke erfulgt og at internkontrollen har vært fraværende i prosjektet.

Rådmannen har ansvaret

Selv om flere ledd i den kommunaleadministrasjonen får sviende kritikk i kontrollutvalgets vedtak, er de klare påhvem som sitter med ansvaret for millionoverskridelsene.

– Det hersker ingen tvil om atrådmannen sitter med ansvaret for at reglementet ikke er fulgt og at prosjektethar fått et omfang som ikke er finansiert opp, slår kontrollutvalget fast.

– Vi synes saken er veldig alvorlig,sier leder i kontrollutvalget Guri Bendiksen til Andøyposten.

– Ingen kommentar

– Jeg har lest vedtaket, men ønskerikke å gi noen kommentar. Jeg mener det ikke blir riktig i forhold til at sakennå skal til politisk behandling i kommunestyret, sier rådmann Kirsten LehnePedersen til Andøyposten.

Les mer om kontrollutvalgets vurderinger i Andøyposten 22. januar.

Kjøp enkeltutgave (pdf)

les eAvis (abonnement) på Min Side

- eller last ned vår app på din iPad, iPhone eller Android -løssalg eller abonnement.