”Møt Monika Godvik i Kortreist, fotograf Øystein Ingvaldsenog butikkgründerne Lotte og Robert på kaikanten på damperiet, og hør omgründerbølgen som skyller over Bø.”. Slik lyder pressemeldingen framånedsmagasinet Yderst.

#lillelørdag skal være ganske likt #lillefredag somarrangeres på Ekspedisjonen på Sortland én gang i måneden.

– Vi tenkte at verdien av #lillefredag er å ha et møtestedfor dem som ellers ikke har anledning til å treffes. I Bø ser vi samme behovet.Vi har ingen naturlige møtesteder i ukedagene, sier initiativtaker og Yderst-redaktør Ingmar Wåhlbergtil VOL.

Et møtested

Konseptetgår i korthet ut på at folk treffes for å spise god mat, drikke godt og høre pånoen spennende folk prate om hva som er mulig å få til i Vesterålen.

Etterei årrekke med knugende stillhet, er Damperiet i Bø tilbake i drift.

- Derforer vi glade for at historiens første #lillelørdag i Bø arrangeres på nettoppDamperiet 28. mai. Det siste året har det gått en gründerbølge over Bø, og vifår høre tre spennende historier, sier Whålberg.

Gründere kommer

MonikaGodvik kommer og forteller om hvorfor sjarkfiske og legejobb ble skifta ut medkortreist mat og butikkdrift i bokhandelen, Lotte Lockert Johansen og RobertLarsen forteller om turen fra Oslo-gryta til Vinjesjøveien og oppstarten avHeimhusan, mens Øystein Lunde Ingvaldsen forteller om hvordan det er å drivemed fotografi-business med utgangspunkt på Fjærvoll.

Tok ordfører på ordet

#lillelørdaghar hentet inn prosjektleder Marianne Hansen fra Lev Vesterålen.

– Vi iYderst har også fått Bø Kommune med på laget, og er gira over å nå få kunne inviteredere til det første arrangementet. Det blir kulturinnslag, god stemning, mat ogmulighet for god drikke, sier Wåhlberg.

Kommunentrår altså støttende til for å skape et møtested i Bø. På Sortland har#lillefredag vært spesielt populært blant dem mellom 20 og 40 år.

– Detvar en workshop i forbindelse med nu næringsplan i Bø. Da sa ordfører Sture Pedersenat de første som lager et lillefredagaktig prosjekt i Bø skal få utgiftenedekket av kommunen. Vi tok ham på ordet, så får vi se hvordan den viderefinansieringen av #lillelørdag blir, sier Wåhlberg.