Vesterålsspillet er et monopollignende brettspill, som lanseres til høsten.

Spillet er basert på suksessen Lofotenspillet, som ble lansert i oktober 2015 og solgte hele opplaget på 3000 spill i løpet av tre måneder.

Vesterålskraft er dyrest

Spillet er utformet slik at ulike bedrifter i Vesterålen har kjøpt hver sin rute rundt spillebrettet. Den dyreste ruta, «Slottsplassen», er det Vesterålskraft som har sikret seg for 25.000 kroner.

Ifølge produsenten Lofoten Brettspill AS, ga salget av spillet i Lofoten store inntekter til de lokale idrettslagene.

– Som med Lofotspillet vil størstedelen av salgsinntektene komme lokal idrett til gode. Spillet skal selges av idrettslagene, med stor gevinst og ingen risiko, skriver produsenten på nettsiden sin.

Les også: Sendte 12 meter langt juletre til engelsk by. Fikk brettspill som takk

Risikofritt salg

I Andøy er det Høken og Andenes IL som skal selge spillet og leder av Høkens fotballgruppe Espen Granli sier spillet har en dobbel effekt.

– På den ene siden er det en fin ekstra inntektskilde for Høken og samtidig er det med på å markedsføre bedrifter i nærområde, sier han. Høken kommer til å bruke intern markedsføring, gjennom klubbens Facebook-side og spillerne, for å selge Vesterålsspillet.

Les også: Nordnorsk havfiske blir dataspill

– Perfekt julegave

– Siden vi kun betaler for de spillene vi selger, så er det risikofritt å delta, så derfor ble vi med på dette. I tillegg håper vi Vesterålsspillet kan bli en perfekt julegave til vesterålinger, uansett hvor i verden de er, slik at vi kan tjene litt penger på salget, sier Granli.

Etter det VOL erfarer sitter idrettslagene igjen med omkring halvparten av utsalgsprisen.

Les også: Dette brettspillet får vesterålinger til å «sikle»

Aksjer og sjansekort

Spillet er for to til seks personer og anbefales fra 8 år og oppover. I beskrivelsen av spillet står det at hovedpoenget er å investere i aksjer i lokale bedrifter og samle aksjer i samme serie for å tjene penger fra besøkende motspillere.

I tillegg kan man prøve lykken på Vesterålsbørsen og trekke sjansekort som påvirker spillet i uventede retninger.

Les også: Millionspillet

Vesteråls-natur

Det er Christian Krüge Enge som har illustrert spillet, og på spilleboksen er det klassiske vesterålstema som dominerer med bru, hurtigruta, hav og måser. Selve spillebrettet kunne like godt illustrert et eget andøyspill. Der finner man både Bleiksøya, kval, ørn, fiskebåter og på himmelen over sandstrand og fjell er det noen streker som godt kan være laserstråler fra Alomar.

PS: Selvsagt er også VOL representert på Vesterålsspillet.