Vesterålen teater har de siste årene hatt stort sukess med oppsetningene "Arsenikk og gamle kniplinger", "På ville veier", "Gjøkeredet" og sist med "Kalenderpikene". I høst startet de arbeidet med sin nyeste oppsetning, "Clandestino", skrevet av svenske Mia Törnqvist.

Etter at teaterets faste instruktør, Søren Frank, gikk bort for én måned siden, har de bestemt seg for å satse på instruktører fra egne rekker for å komme i havn til premieren i mars.

– Et stort hull falt ut av Vesterålen teater da teatres faste instruktør gjennom mange år gikk bort. På det tidspunktet var han godt i gang med å plotte inn scenene i stykket Clandestino. Vi satser videre i Søren Franks ånd, men samtidig har vi måtte gjøre en del endringer og justeringer, sier styreleder for Vesterålen Teater, Liv-Harriet Kolve, i en pressemelding.

Hun forteller at teatret har tydd til egne krefter på instruktørfronten.

– Skuespillerne Hjertrud Konstanse Johnsen og Martin Meisterlin har fått ansvaret for regien på de ukentlige øvingene. Kari Renate Nilsen kommer delvis inn etter jul og ser over med profesjonelle øyne de gangene hun er her, avslutter Kolve.