Hadselværingen måtte svare for en omfattende tiltale som omhandlet vold mot sin daværende samboer, oppbevaring av store mengder amfetamin og oppbevaring av hasj og andre narkotiske stoffer, samt bruk av narkotika.

Tyverier

Hadselværingen var også tiltalt for flere tyverier samt forsøk på å ta opp lån og handle på kreditt i sin daværende samboers navn.

Bilsaker

Hadselværingen var videre tiltalt for biltyveri, besittelse av en stjålet bil, kjøring med falske bilskilter, kjøring i ruspåvirket tilstand, flere tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort samt for å ha kjørt bil i 109,57 kilometer i timen i en 80-sone.

Amfetamin

Hadselværingen beskrives i dommen som en sentral person i kommunens narkotikamiljø. 4. juli i 2015 beslagla politiet blant annet 530 gram amfetamin. Totalt var hadselværingen tiltalt for fire større beslag av dette stoffet.

Vold

Hadselværingen var tiltalt for vold mot sin samboer etter straffelovens paragraf 219, som omhandler vold mot ektefelle, samboer eller andre personer man har et nært forhold til. Denne paragrafen har en strafferamme på fire år.

I tråd med påstand fra tiltaltes forsvarer, frifant retten hadselværingen etter denne paragrafen, men fant at forholdene ble rammet av paragraf 228 som omhandler legemsfornærmelse. Her er strafferammen ett år.

Volden omfatter slag, kvelertak, dunking av hode mot gulv og slag med slik kraft at samboerens hode traff en dørkarm og hun måtte sy tre sting.

Ubetinget

Retten slår fast at narkotikasakene og volden mot tiltaltes daværende samboer kvalifiserer til ubetinget fengsel.

Aktor la ned påstand om fengsel i tre år og fire måneder, noe retten sluttet seg til. Han får fratrekk i straffen med 58 dager for varetektsopphold.

I tillegg får hadselværingen ei bot på 20.000 kroner.

Inndragning og erstatning

Retten inndrar også 164.150 kroner fra hadselværingen. Pengene ble funnet under flere aksjoner mot hadselværingen. Det største beløpet som ble funnet var på drøye 140.000 kroner. Retten slutter seg til påtalemyndighetens vurdering om pengene stammer fra narkotikasalg.

Retten dømmer også hadselværingen til å betale 40.000 kroner i oppreisning til hans tidligere samboer etter voldsepisodene.