Pronans AS er et uavhengig selskap som distribuerer forsikringsløsninger for sine partnere. Selskapet formidler også lån og finansiering og har kontorer i Moss, Bodø og Oslo. Nå kan de få agentur på Sortland.

– Jobber med agenturer

Charlotte Holm, avdelingsleder ved Vardia Sortland, bekrefter at de ansatte onsdag er invitert til et informasjonsmøte rundt en mulig oppstart av et agentur for Pronans på Sortland.

– I utgangspunktet er det ikke så mye nytt som ikke allerede er kjent. Vi jobber med ulike initiativ som vi prøver å fange opp så tidlig som mulig før Vardia legges ned 1. oktober, sier Holm.

– Forsikringsagentur for Vardia er et initiativ jeg har jobbet med, og som vi nå forsøker å få opp. Vi er avhengig av raskest mulig å få involvert kommunen, fylkeskommunen og Nav for å få det til. Det er helt avgjørende i en slik prosess, som er relativt kostnadskrevende, legger hun til.

Les også: – Vi jobber mot flere interesserte

– Haster å få på plass avtaler

Onsdagens informasjonsmøte er for alle ansatte, både de som jobber i selskapet nå, og de som har jobbet for Vardia det siste året.

– Flere detaljer har jeg ikke per nå. Dialogen med Vardia er positiv, og det ser ut til at vi kan benytte infrastruktur som er til stede i dag ved en eventuell etablering. Vardia ønsker å legge til rette for agentur, men har ingen avtalefestede kontrakter foreløpig. Det gjelder å skape arbeidsplasser, ellers går vi en trist høst i møte om vi ikke får ting på plass, sier Holm.

– Jeg vil igjen understreke at vi er avhengig av at kommunen og Nav kommer på banen.

Les også: Vardia legger ned på Sortland 1.oktober

– Ting tar tid

– Synes du at de ikke er nok på banen nå?

– Jeg opplever stor vilje til å få på plass avtaler. Jeg synes ordfører Bjørkmo og kommunen er frempå og gjør det de kan for å skape arbeidsplasser. Men slike prosesser tar tid. Vi  går snart sommeren i møte, og høsten går fort. Nå håper vi Nav også kommer på banen, så vi får løftet frem initiativene og fått på plass avtaler så raskt som mulig, sier Holm.

Morten Steinsvik, daglig leder i Pronans, vil også være til stede på møtet onsdag for å orientere om selskapet.

– Jeg kan ikke si noe nå, men vil henvise til uttalelser fra Charlotte Holm, sier Steinsvik.