Lørdag markerte Vesterålen Idrettsklinikk sitt ettårsjubileum. Det skjedde med åpent hus og foredrag i klinikkens lokaler i Storgata på Andenes.

Der ble det også kåring av årets stipendutøver.

Les også: Brenner for Hadsel - og for maraton

Eneste toppsatser

Det var jubilantene Ane K. Nordstrand og Kurt Tomas Nyheim som delte ut prisen.

– Vi har fått inn fem kandidater til prisen, som ble lyst ut på kort varsel. Prisen går til en ung utøver som har markert seg både innen fotball og langrenn.

– Han satser spesielt målrettet på langrenn og fortjener honnør for satsinga, ettersom han er den eneste utøveren i Åse IL som satser på toppnivå. Han har topp støtte fra foreldrene som kjører til og fra renn nært og fjernt.

Prisutdelerne mente at det å trene alene i en individuell idrett som langrenn, krever stor disiplin og mental styrke.

– Derfor fant vi denne kandidaten til å være den som fortjente prisen mest. Prisen går til Martin Tetlie. Han har allerede markert seg med gode resultater, og vil satse på å lykkes også utenfor regionen.

De påpekte videre at for å nå målene, er det viktig å ha en plan.

– Vi ønsker å bidra til at du skal lykkes, og premien er veiledning og fysioterapi i forbindelse med ditt treningsopplegg til en verdi av 5.000 kroner. Gratulerer, sa de to til applaus fra de fremmøtte.

Les også: Årets ildsjel og beste arrangør

Satser videre

Hovedpersonen sjøl, 13-åringen Martin Tetlie, syntes det var stas å få denne utmerkelsen.

– Jeg skal satse videre, og setter pris på dette. All veiledning og hjelp kommer godt med, smiler Martin Tetlie etter at han fikk prisen overrakt.

Jubilantene Ane K. Nordstrand og Kurt Tomas Nyheim sier det er godt å feire ettårsjubileum for klinikken, og nå satser de videre.

– Vi har planer om utvidelse og vi skal være best på idrettsrehabilitering og forebygging. Det er fortsatt vår ambisjon, og der skal vi være når vi markerer femårsjubileet, smiler de to.