Når partiene går til valg, så gjør de det på et valgprogram som partiet har vedtatt internt. Programmet beskriver hva partiet vil fokusere på de neste fire årene hvis de vinner makt(en).

Men hva lover egentlig partiene velgerne sine?

VOL har sett flere henvende seg i lokale grupper på Facebook og spørre hvordan de kan finne partiprogrammene for de ulike lokale partilagene i sin kommune.

Derfor har vi forsøkt å finne frem til alle partiprogrammene for deg, og samtidig sjekket hvor lett det er å finne partienes valgprogram for perioden 2023–2027.

I denne saken har vi laget en oversikt over alle kommunene i Vesterålen. For elleve av partilagene i Vesterålen fant vi ikke noe valgprogram for den neste perioden.

Se fakta om undersøkelsen i vinduet under:

Sortland

Sortland kommune har ni partier som stiller til valg med godkjente valglister. Til sammen har de 170 kandidater.

Av de ni partiene har over halvparten, fem partier, programmet presentert på sine nettsider. For to partier fant vi bare partiprogrammet på deres Facebook-sider, mens for to partier fant vi ikke noe valgprogram i det hele tatt.

Sortland Arbeiderparti:

For å finne partiet til Sortland Arbeiderparti kan man klikke seg inn på partiets nettside og trykke på linken øverst til høyre som heter «Politikk». Da får man opp Sortland Arbeiderparti sitt partiprogram for perioden 2023–2027.

«Googler» man etter partiprogrammet får vi opp programmet for denne valgperioden som resultat nummer to. Merk at Google individualiserer søkeresultater, og du kan derfor oppleve å få et annerledes søkeresultat enn VOL har gjort. Foto: Skjermbilde

Sortland Fremskrittsparti:

På hjemmesiden til Sortland Fremskrittsparti, lyktes ikke VOL med å finne partiets lokale program for Sortland for den forestående valgperioden.

I lokalpartiets nyhetsarkiv fant vi lokalprogram for Steigen FRP, Narvik FRP og Bodø FRP, men ikke Sortland FRP.

Bak linken «Vårt valgprogram for 2023» finner vi partiprogrammet til Steigen FRP. Foto: Skjermbilde

Om vi tyr til Google for å lete etter partiprogrammet til Sortland Fremskrittsparti, gir det heller ikke ønskede resultat. Øverste resultat lenker til Sortland FRP sin lokale side.

Andre resultat lenker til Eidsvoll FRP sitt valgprogram for 2023–2027. Lenke nummer tre peker til Verdal FRP sitt partiprogram for valgperioden.

For ordens skyld ble flere andre søkeord forsøkt.

Heller ikke på Sortland FRP sin Facebookside fant vi ved kjapp leting partiets lokale valgprogram.

Et Google-søk gir ingen relevante resultater. Merk at Google individualiserer søkeresultater, og du kan derfor oppleve å få et annerledes søkeresultat enn VOL har gjort. Foto: Skjermbilde

Sortland Høyre:

På nettsidene til Sortland Høyre, finnes valgprogrammet for 2023–2027 ved å klikke på linken «Politikk» øverst til høyre på nettsiden. Her ligger partiprogrammet som en PDF-fil som kan lastes ned.

Partiet har i tillegg en artikkel på forsiden som presenterer utvalgte punkter fra partiets program, hvor man igjen kan laste ned programmet som en PDF nederst.

Begge de to øverste resultatene hos Google leder til Sortland Høyre sitt partiprogram. Merk at Google individualiserer søkeresultater, og du kan derfor oppleve å få et annerledes søkeresultat enn VOL har gjort. Foto: Skjermbilde

Sortland Industri- og næringspartiet:

Sortland INP er et forholdsvis nytt parti, både nasjonalt og lokalt, og partiet har tilsynelatende ingen lokal nettside. Et søk leder til en side for Nordland INP. En knapp som er merket «Fylkets Valgprogram» går ikke an å trykke på når VOL forsøker.

Foto: Skjermdump

Et søk på Google gir intet resultat om vi søker etter lokalt partiprogram for Sortland 2023–2027.

Det viser seg imidlertid, om man søker på Facebook, og ikke på Google, at partiets lokallag for Sortland har både en Facebook-side og en Facebook-gruppe. Leter man litt gjennom postene i denne gruppen finner man et innlegg som etter beskrivelsen skal være Sortland INP sitt partiprogram for denne valgperioden.

Sortland Senterparti:

Sortland Senterparti sine lokale nettsider leder så langt vi kan finne ikke til partiets program for 2023–2027. Under «Aktuelt i Sortland» henvises det til partiprogrammet fra forrige valgperiode, 2019–2023.

Foto: Skjermbilde

Heller ikke et søk på Google gir resultat.

Merk at Google individualiserer søkeresultater, og du kan derfor oppleve å få et annerledes søkeresultat enn VOL har gjort. Foto: Skjermbilde

VOL har også forsøkt å finne programmet på Senterpartiets Facebooksider, uten hell.

Sortland Sosialistisk Venstreparti:

Nettsiden til Sortland SV er idét VOL forsøker å besøke den ikke tilgjengelig. Istedenfor får vi opp følgende beskjed:

Foto: Skjermbilde

Dersom man viser vilje til å søke litt er det likevel mulig å lete seg frem til Sortland SV sitt partiprogram.

Navigerer man til Nordland SV sin nettside, blar helt til bunnen, klikker på «Finn ditt lokallag», og blar nedover siden til man finner «Sortland SV», så kan man laste ned en PDF med Sortland SV sitt lokale program for 2023–2027.

Både arbeidsprogrammet og valgprogrammet som det lenkes til er det samme PDF-dokumentet. Foto: Skjermbilde
Det øverste resultatet peker til en side som i skrivende stund ikke ser ut til å ha et aktivt domene. Resultat nummer to peker til Nordland SV sitt valgprogram ved forrige lokalvalg i 2019. Resultat nummer tre peker til Sortland SV sitt valgprogram for 2019–2023. Merk at Google individualiserer søkeresultater, og du kan derfor oppleve å få et annerledes søkeresultat enn VOL har gjort. Foto: Skjermbilde

Sortland Venstre:

På Sortland Venstre sine nettsider ligger valgprogrammet for 2023–2027 bak menyvalget «Program» som finnes i midten, øverst på siden.

Programmet har en egen side og man slipper å laste ned en PDF for å lese det.

Foto: Skjermbilde
Dersom man bruker Google for å finne programmet er det ingen av lenkene som kommer opp som peker direkte til Sortland Venstres program. Programmet er likevel lett å finne så snart man er inne på Sortland Venstre sine hjemmesider. Merk at Google individualiserer søkeresultater, og du kan derfor oppleve å få et annerledes søkeresultat enn VOL har gjort. Foto: Skjermbilde

Rødt Sortland:

Går man inn på Rødt Sortland sine hjemmesider er det forholdsvis lett å navigere seg til programmet deres. Problemet er bare at siden er tom.

Programmet er tomt. Foto: Skjermbilde
Sortland Rødt har to nettsider, hvor den ene er et subdomene laget for årets valg. Begge peker til det tomme valgprogammet. Foto: Skjermbilde
Ingen av disse lenkene, som Google viser, bringer opp programmet for Sortland Rødt i valgperioden. Merk at Google individualiserer søkeresultater, og du kan derfor oppleve å få et annerledes søkeresultat enn VOL har gjort. Foto: Skjermbilde

Dersom man leter seg frem til Rødt Sortland sin Facebook-side ligger Sortland Rødt sitt valgprogram som bilder i bildegalleriet.

Sortland Miljøpartiet De Grønne:

Sortland MDG peker til sitt program for 2023–2027 flere steder fra forsiden av sin nettside.

Sortland MDG sitt program for 2023–2027 pekes til på deres nettside. Foto: Skjermbilde

Forsøker man å google seg direkte frem til programmet er det noe vanskeligere. Google peker til det nasjonale partiprogrammet, mens det lokale ikke kommer opp som et søkeresultat.

Foto: Skjermbilde

Hadsel

I Hadsel er det ti partier som stiller til valg med godkjente valglister. Til sammen er det 192 hadselværinger som stiller til valg til kommunestyret i år.

Seks av partiene i Hadsel, har valgprogrammet tilgjengelig på sine nettsider.

Ett parti har programmet bare lagt ut på Facebook, mens for tre partier greide vi ikke oppbringe noe partiprogram overhodet.

Hadsel Arbeiderparti:

Hadsel Arbeiderparti har, i likhet med Sortland Arbeiderparti, partiprogrammet synlig og sentralt tilgjengelig på sine nettsider.

Det er også mulig å søke seg direkte frem til programmet i søkemotoren Google.

Hadsel Fremskrittsparti:

Likt som for Sortland FRP var VOL ikke i stand til å finne partiprogrammet til Hadsel FRP.

På sine Facebook-sider har partiet en link som heter valgprogram 2015, men denne lenken peker til en side uten innhold.

Foto: Skjermbilde
Foto: Skjermbilde

Hadsel Høyre:

Hadsel Høyre har i likhet med Sortland Høyre publisert partiprogrammet sitt i PDF-format, lett synlig på sine nettsider. Programmet kommer også opp dersom man bruker Google for å finne frem til det.

Hadsel Industri og Næringspartiet:

Hadsel INP har i likhet med lokallaget i Sortland ingen egen nettside som VOL har funnet frem til. Vi kunne heller ikke finne Hadsel INP sitt lokale valgprogram hverken via Google eller postet i deres Facebook-gruppe på en slik plass at det var synlig tilgjengelig.

Melbu og omegn samarbeidsliste:

Det lyktes ikke VOL å finne noen nettside for Melbu og omegn samarbeidsliste (MOS). Ei heller fant vi partiets program for denne valgperioden ved å se på MOS sine Facebooksider.

Hadsel Miljøpartiet De Grønne:

Hadsel MDG har i likhet med Sortland MDG flere prominente lenker til sitt partiprogram på sine nettsider. Det er bare det at selve programmet mangler.

«Her kommer Hadsel MDGs program for 2023–2027» står det. Bare få dager før valget. Foto: Skjermbilde

Heller ikke på Hadsel MDG sine Facebook-sider fant VOL noe som var merket som deres partiprogram for neste periode.

Rødt Hadsel:

På Rødt Hadsel sine nettsider kan man laste ned en PDF med partiets program for 2023–2027. Nettsiden finner man også frem til via google.

Foto: Skjermbilde

Senterpartiet Hadsel:

Også Hadsel Senterparti har partiprogrammet for perioden de nå går til valg for sentralt plassert på sin nettside.

Foto: Skjermbilde

Det er også mulig å finne frem til Hadsel Senterpartis lokale valgprogram for 2023–2027 via Google.

Sosialistisk Venstreparti Hadsel:

Hadsel SV har, så langt VOL har klart å finne ut, ingen egen nettside. På Nordland SV sine sider linkes det til nettside for Hadsel SV. Denne lenken peker til lokalpartiets Facebook-side.

Der har partiet et innlegg med bilder av sitt partiprogram.

Hadsel Venstre:

Hadsel Venstre, i likhet med Sortland Venstre, lenker til sitt partiprogram sentralt på nettsiden sin.

Andøy

Sju partier har fått godkjent valglister i Andøy, og til sammen 129 andøyværinger kjemper om din stemme mandag.

Av de sju partiene er det fire som har valgprogram tilgjengelig på sine nettsider.

To har programmet kun på Facebook, mens ett parti klarte vi ikke finne noe program for.

Andøy Arbeiderparti:

Andøy Arbeiderparti har i motsetning til lokallagene i Sortland og Hadsel ikke noe eget subdomene på arbeiderpartiet.no.

Sålangt VOL har klart å finne ut har de ingen egen nettside, men benytter seg i stedet av Facebook.

Der oppdaterer de hyppig, både om kandidater og enkeltsaker, men det er vanskelig å finne et konkret program for partiet.

Andøy Fremskrittsparti:

Også Andøy FRP har forholdsvis lite lokal informasjon på sine nettsider, sett bort fra listene over ledere, representanter og kandidater. Heller ikke et google-søk fører oss frem til programmet.

På partiets Facebook-side kan man derimot lete seg frem til tidligere innlegg der det lokale partiprogrammet er postet i PDF-format.

Andøy Høyre:

Høyre har ganske like nettsider for alle sine lokallag, og også Andøy Høyre har sitt partiprogram lett tilgjengelig for nedlasting i PDF-format på sin nettside.

Andøy Miljøpartiet De Grønne:

På Andøy MDG sine nettsider, som bruker samme plattform som de andre MDG-lokallagene, finner man Andøy MDG sitt lokalprogram annonsert i store bokstaver.

Foto: Skjermbilde

Andøy Senterparti:

Andøy Senterparti peker, i likhet med Sortland Senterparti, fortsatt til sitt partiprogram for 2019–2023 på nettsidene sine.

Foto: Skjermbilde

Heller ikke med et søk på Google finner vi Andøy Senterparti sitt nyeste valgprogram.

Derimot er programmet lagt ut i et tidligere innlegg på Andøy Senterparti sin facebookside.

Andøy Sosialistisk Venstreparti:

På Andøy SV har så langt vi har kunnet finne ingen egen nettside. Men på listen over lokallag i Nordland på sentralpartiets nettsider, befinner Andøy SV seg ganske høyt, og der pekes det også til en PDF av partiets lokale partiprogram for 2023–2027.

Foto: Skjermbilde

Andøy SV har også en facebookside, der bilder av partiprogrammet er lagt ut i et innlegg.

Andøy Venstre:

Søker man etter Andøy Venstre finner man nettsiden deres, som flere steder peker til deres lokale partiprogram for 2023–2027.

Øksnes

Det er fem godkjente valglister i Øksnes, og 111 øksnesværinger står på listene.

I Øksnes er det bare ett parti som har valgprogrammet synlig på sine nettsider.

To partier har programmet på Facebook, mens ytterligere to ikke hadde valgprogram som var mulig å oppdrive på nett overhodet.

Øksnes Arbeiderparti:

Arbeiderpartiet i Øksnes peker på sine nettsider fortsatt til programmet for 2019–2023.

Hverken via Google-søk eller på deres Facebook-sider finner vi partiets politiske program for 2023–2027.

Foto: Skjermbilde

Øksnes Fremskrittsparti:

Heller ikke Øksnes FRP har partiprogrammet på sine nettsider. Ei heller finner vi det via et google-søk.

Derimot bar et litt ekstra grundig søk av partiets Facebook-side frukter, hvor vi fant et lokalprogram for valgperioden.

Øksnes Høyre:

I likhet med de andre lokallagene til Høyre i Vesterålen har Øksnes Høyre ganske identiske og oversiktlige nettsider. De peker også til en lenke for nedlasting av Øksnes Høyre sitt partiprogram for 2023–2027.

Men bak lenken ligger det ingen fil.

Dette resultatet får VOL når vi forsøker å laste ned Øksnes Høyres valgprogram:

Foto: Skjermbilde

Heller ikke på Øksnes Høyre sin Facebook-side finner vi et politisk valgprogram for 2023–2027.

Øksnes Senterparti:

I motsetning til for eksempel Sortland og Andøy Senterparti, peker ikke Øksnes Senterparti på sine nettsider til partiprogrammet for 2019–2023. De peker likevel heller ikke til programmet for 2023–2027. På nettsiden er ikke partiprogram nevnt overhodet.

På Øksnes Senterparti sin Facebook-side er det imidlertid mulig, men ikke lett, å finne et innlegg med bilder av lokalpartiets program for neste periode.

Øksnes Sosialistisk Venstreparti:

SV i Øksnes har heller ikke egen nettside. Men fra Nordland SVs liste over lokallag kan man laste ned partiets «arbeidsprogram». PDF-filen man da får er titulert som Øksnes SVs valgprogram for 2023–2027.

Øksnes SV har også en QR-kode høyt oppe på sin Facebook-side som peker til nedlasting av det samme valgprogrammet.

Seks godkjente valglister, og 111 bøfjærdinger, stiller mandag til valg i Bø.

Bare ett av seks lister peker til valgprogrammet sitt på egne nettsider. To lister har valgprogram på sine Facebook-sider, mens tre partier ikke har tilgjengelig valgprogram på internett ifølge våre undersøkelser.

Bø Arbeiderparti:

Bø Arbeiderparti nevner på sine nettsider ikke noe til sitt valgprogram.

Heller ikke et søk i Google gir resultat.

VOL har tidligere omtalt at Bø Arbeiderparti sin Facebook-side har vært stengt i flere uker uten at de har fått noen forklaring fra selskapet Meta, som eier Facebook.

Foto: Skjermdump

Bø Fremskrittsparti:

Bø FRP har på sine nettsider informasjon om hvem som er deres representanter i, og kandidater til, kommunestyrevalget, men peker ikke til noe valgprogram.

Heller ikke et søk på Google gir resultat.

På deres Facebook-side kan man derimot bla seg frem til et innlegg som inneholder bilder av partiets valgprogram for perioden 2023–2027.

Bø Høyre:

Nettsidene til Bø Høyre er uten lenke til en side om deres lokale politikk. Søker man via Google kan man likevel finne frem til siden der de fleste andre lokallagene har lagt ut sine programmer.

På Bø Høyre sine nettsider er lenken til partiprogrammet derimot uten innhold, likt som på Øksnes Høyre sine sider.

Foto: Skjermbilde

Bø Høyre har en aktiv Facebook-side, men valgprogrammet deres for 2023–2027 klarte VOL ikke å finne der.

Bø Senterparti:

Senterpartiet i Bø har lagt ut valgprogrammet sitt for 2023–2027 på sine nettsider. Det dukker også opp som øverste resultat når VOL forsøker å google seg frem til det.

Foto: Skjermbilde

VOL har tidligere omtalt at Bø SP, i likhet med Bø AP har opplevd å få sine Facebook-sider stengt. Partiet har istedet opprettet en facebookgruppe.

Sosialistisk Venstreparti og Rødt

SV og Rødt stiller felles liste i Bø.

Ingen av de to partiene lister egne partiprogrammer på sine nettsider. Hos Rødt Bø får vi opp en tom side når vi trykker på «Vår politikk», og hos Bø SV er det ingen lenke til deres program på nettsidene deres.

Foto: Skjermbilde

Heller ikke et google-søk resulterer i individuelle valgprogrammer for det ene eller andre av partiene.

Partiene har derimot en felles nettside som beskriver deres politikk. Denne fant vi ikke via Google, men en kryptisk lenke på partienes felleslistes Facebook-side peker til denne nettsiden.

Det fremgår derimot ikke av nettsiden om politikken beskrevet på siden inngår i felleslistens valgprogram for 2023–2027.

På Facebook-sidene for felleslisten kan man derimot lete seg frem til et bilde av et valgprogram for 2023–2027.

Bø Venstre:

Venstre i Bø har det eldste valgprogrammet. På deres nettside ligger valgprogrammet for perioden 2015–2019.

Foto: Skjermbilde

Et google-søk gir heller ikke resultater.

På sine Facebook-sider har partiet flere bilder av en brosjyre med tittelen «Valgprogram 2023–2027». Vi fant derimot ingen lenke til, eller bilder av, innholdet i denne brosjyren.

Slik svarer lokallagene

VOL har sendt partiene i Vesterålen spørsmål om hva partiet gjør for å synliggjøre den konkrete politikken som partiet vil stå for lokalt de neste fire årene.

Bø Arbeiderparti

Ordførerkandidat for Bø Arbeiderparti, Stein Bismo, påpeker at de siden 31. juli har vært uten Facebookside.

– Vi har siden søndag 30 juli ikke hatt en digital plattform i.o.m. at vår offisielle facebookside, Bø Arbeiderparti, ble stengt ned og har vært det siden.

Han opplyser at de har hatt sitt program tilgjengelig gjennom annonser i avis på nett og papir, og at de har delt ut programmet sitt på stand og i samtlige postkasser i Bø.

– Tror ikke det er mange som ikke på en eller annen måte har kunnet lese vårt program om de ønsket det.

Andøy Arbeiderparti

Ordførerkandidat for Andøy Arbeiderparti, Kjell-Are Johansen, svarer at de har synliggjort seg ved å være tilstede rundt omkring på øya.

– Vi har hatt stand på Risøyhamn, Åse, Nordmela, Dverberg , Bleik og Andenes. Noen av plassene har hatt besøk flere ganger, noen bare ett par ganger. Vi publiserer innlegg på FB-siden vår. Deler på våre personlige profiler osv.

Bø Frp

Ordførerkandidat for Bø Frp, skriver at de har trykket opp og delt ut sitt program, og at de har annonsert gjennom Facebook.

Øksnes Høyre

Ordførerkandidat for Øksnes Høyre, Elisabeth Sørdahl, skriver at de bruker Facebook-siden sin for å dele informasjon.

– Den viktigste informasjonen er lett tilgjengelig der. Videre har vi delt våre politiske standpunkt i debatter, leserinnlegg, facebook-innlegg samt i artikler og annonser i lokalaviser, både i papirutgaver og på nett.

– Ellers er vi tilgjengelig via Messenger om det er konkrete spørsmål som man ikke har fått svar på allerede.

Sortland INP

Andrekandidat for INP på Sortland, Lasse Marthinussen, påpeker at de er et nystartet parti med små ressurser som de har måttet prioritere:

– INP Sortland er et nystartet lokallag, av et nystartet parti, og vi har derfor begrensede ressurser. Pga små ressurser er ikke nettsiden til moderpartiet så omfattende som vi skulle ønske.

– Vi har derfor fokusert på å gjøre vårt valgprogram tilgjengelig på facebook i denne omgang (det ligger som festet (fremhevet) innlegg øverst på vår facebookside og facebookgruppe), i tillegg til at vi har delt ut fysiske valgprogram i postkasser i de delene av kommunen vi har rukket over med våre ressurser.

Øksnes Senterparti

Ordførerkandidat for Senterpartiet i Øksnes, John Danielsen, svarer at programmet deres er delt ut i postkasser både før oppstart av tidligstemming og i forbindelse med forhåndsstemming til valget. I tillegg har partiet brukt Instagram og Facebook.

Melbu og omegn samarbeidsliste

– Vi har delt ut programmet på stand og i postkassene i hele kommunen, så vi tror at vi har nådd frem til de fleste Hadselværinger med programmet. Hadde vi mottatt økonomisk støtte som våre politiske «motstandere» hadde også vi kunnet brukt penger på reklamebudskap, skriver ordførerkandidat Ørjan Robertsen.

Bø Venstre

Ordførerkandidat Torfinn Johnsen skriver at Bø Venstre har publisert sitt program på Facebook og delt ut i alle postkasser i Bø, i tillegg til å ha hatt valgstand de fire siste lørdagene før valget.

Bø Høyre

Ordførerkandidat Sture Pedersen sier partiet har trykket opp 2500 program og delt ut 2400.

– Programmet har ligget på våre Facebook sider under lenker.

Hadsel SV

Ordførerkandidat Atle Nielsen svarer at partiet gjennom valgkampen har forsøkt på mange forskjellige måter å synliggjøre hvilke konkrete forslag og tiltak de har i sitt program.

– Eksempelvis gjennom leserinnlegg, utspill i redaksjonelle saker, debatter og sosiale medier. Men også på stand, der vi har spurt besøkende hva som er viktigst for akkurat dem og trukket de delene av vår politikk som er aktuelle for deres livssituasjon.

Andøy SV

Andøy SV har partiprogrammet sitt tilgjengelig på nett. Ordførerkandidat for Andøy SV, Jitse Buitink, svarer likevel, og forteller at de også bruker video på Facebook og TikTok aktivt, samt Instagram og Snapchat sporadisk for å nå velgerne, samt reklame i aviser og podkast.

– Andøy SV har vært veldig tydelig i media. Jeg har nok vært mest synlig men vi har flere kandidater som skriver i Andøyposten og på sosial medier.

Sortland Arbeiderparti

Sortland AP er også blant partiene som har programmet sitt tilgjengelig på nett. Arbeiderpartikandidat Kjell Olsen skriver at de har gjort partiprogrammet sitt ekstra synlig på sine nettsider.

– Dette er viktig for oss da programmet vi har presentert i postkassen og på stand er en kortversjon av det fulle programmet. Kortversjonen har også en QR kode link til fullversjonen.

Sortland Venstre

Har også programmet tilgjengelig på nett. Ordførerkandidat Jørn Martinussen skriver at partiet også har lagt mye av materialet sitt i valgkamp ut på sine facebooksider, samt at de har delt ut 3800 valgbrosjyrer i Sortland kommune.

Sortland Høyre

– Vi har delt ut kortversjon av programmet med lenke/Qr- kode til hele programmet trykket, skriver ordførerkandidat for Sortland Høyre, Grete Ellingsen.

De har programmet tilgjengelig på sine nettsider, påpeker hun.

– VI har i tillegg et hefte med bilder av alle 33 kandidatene og også der en henvisning til programmet, skriver ordførerkandidat for Sortland Høyre, Grete Ellingsen.

Andøy Høyre

Har i tillegg til å ha programmet tilgjengelig på sine nettsider, levert ut lister og program i postkasser til store deler av Andøy kommune, skriver ordførerkandidat Matz Abrahamsen.

Sortland MDG

Ordførerkandidat Toine Sannes påpeker at de i tillegg til å ha programmet tilgjengelig på sine nettsider, blant annet også har hengt opp QR-koder som leder til programmet.

Andøy Venstre

Venstres ordførerkandidat i Andøy, Gard Lehne Borch Michalsen, skriver at de er Andøys bokstavelig talt minste parti, både i økonomi, mennesker og tid. De har derfor måttet prioritere hardt hvordan de skulle gjøre seg synlige, og har delt ut brosjyrer i de bygdene der de har hatt mulighet.

– Av et begrenset annonsebudsjett har vi brukt alle pengene på sosiale medier. Som tidligere lokalavisredaktør er det litt synd å si det – men vi får så enormt mye mer rekkevidde, målretting, fleksibilitet, forskjellige budskap og effekt igjen for pengene.

– Det vil si at det er nok noen som ikke har opplevd Venstre som synlig i valgkampen.